Ankara'da ucuz hizmet veren esnaf hedef oldu!

Ankara Çankaya'da piyasanın altında hizmet veren kuru temizlemeci İlhami Altun, komşu esnaf ve bağlı olduğu oda tarafından hedef alındı.

Ankara'da ucuz hizmet veren esnaf hedef oldu!
Yayınlanma:

Ankara'nın Çankaya ilçesinde faaliyet gösteren kuru temizleme dükkanı sahibi İlhami Altun, 1990'ların başında Milli Eğitim Bakanı tarafından Almanya'ya gönderilerek kuru temizleme sektöründe altyapı oluşturma görevini üstlendiğini ve o günden beri sektörde aktif rol aldığını belirtiyor.

Kanal 7'de yer alan habere göre kiraladığı yerin çevresindeki yoğun kuru temizleme dükkanları nedeniyle rekabet ortamının zorluğunu yaşayan Altun, işini ayakta tutabilmek için radikal bir kampanya başlattı. "Ne getirirsen 50 TL" ve "Enflasyona inat her şey 50 TL" gibi sloganlarla internet üzerinden duyurduğu kampanya ile piyasa fiyatlarının çok altında hizmet vermeye başladı.

"ESNAFIN AÇGÖZLÜLÜĞÜ FAHİŞ FİYATLARDA ETKİLİ OLUYOR"

Altun, "Bu zamlar çoğunlukla esnaftan kaynaklanıyor. Devletle ne alakası var, esnafın açgözlülüğü, doyumsuzluğu fahiş fiyatlarda etkili oluyor. Bakın size hesabını yapayım. Temizlikte kullandığımız bir yıldan fazla gidiyor. Kaynatıp kaynatıp kullanıyorsun. Bir makinenin bir sefer çalışması ortalama olarak 30 TL. Bu makine 25 parça alıyor. 25 parçadan, ben düşük fiyattan yapıyorum ya 50 TL'den 1250 TL eder. Bir makineden 1250 TL'de benim giderim 30 TL, hadi kira vs. maliyetlerini de ekle 100 TL, geriye kalıyor 1150 TL. Bu kadar da açgözlülük olmaz ki." diye konuştu.

Altun'un bu kampanyası komşu esnaf ve oda tarafından tepkiyle karşılandı. Çevredeki diğer esnafın şikayetleri sonucunda zabıta ekipleri tarafından terzi makineleri konulan dükkanına müdahale edildi.

Altun, "Bu sefer beni Ankara Kuru Temizleyiciler Çamaşır ve Halı Yıkayıcılar Esnaf Odası'na şikayet ettiler. Cadde üzerindeki terzi ve kuru temizlemeci esnaf bir oldu beni her fırsatta şikayet etmeye başladılar. Oda'dan yaklaşık 20 gün önce beni aradılar. Oda Başkanı Cengiz Temel Bey aradı beni, 'İlhami bey fiyatları çok ucuz tutuyorsun, piyasayı öldürdün' dedi. Ben de Cengiz Bey'e dedim ki 'başkanım bana teşekkür edecek yerde, serbest ekonomi sonuçta, niye bana baskı yapılıyor, ben de bundan sonra bedava yapacağım. Halka hizmet Hakk'a hizmet' dedim. Onun inadına bir hafta da bedava iş yaptım." ifadeleriyle başından geçenleri anlattı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.