Ankara'da yeni elektronik ücret toplama sisteminin ilk 'arıza' notu asıldı

Başkent Ankara’da Elektronik Ücret Toplama Sistemi’nin dönüşümü tamamlandı. Yeni cihazlarla birlikte yolcular NFC, kredi kartı ve mobil uygulama ile geçiş sağlayabilecekken Söğütözü metro durağında yeni sistemin ilk ‘arıza’ notu asıldı.

Ankara'da yeni elektronik ücret toplama sisteminin ilk 'arıza' notu asıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Ankara’da hem sürücülerin hem de yolcuların şikâyet odağı olan E-Kent arızalarına çözüm, Asis validatör sistemine geçiş ile başlamıştı. Toplu taşımada yeni döneme start veren Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğü yeni sistemle birlikte yolcuların NFC, kredi kartı ve mobil uygulama ile geçiş yapabileceğini açıklamıştı.

ariza2.jpg

Müdürlükçe, 2023 yılında ana sözleşmesi sona eren eski Elektronik Ücret Toplama Sistemin yenilenmesi amacıyla yeni bir hizmet alım süreci başlatılmış ve 15 aylık sürecin sonunda, kentteki toplu ulaşımdaki dönüşüm tamamlanmıştı.

İLK ARIZA SÖĞÜTÖZÜ’NDE!

Çukurambar Söğütözü metro istasyonunda, yeni sistemin ilk ‘arıza’ notu asıldı. Kredi ve banka kartı ile geçiş sisteminin mevcut olmadığı belirtilen validatörde ‘Kredi ve banka kartı arızalı. Sistem yoktur.’ uyarısı yer aldı.

ariza.jpg

anadolugazete.com.tr’ye yeni validatör sistemi hakkında açıklama yapan EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Şu anda dönüşüm süreci tamamlanan yeni Elektronik Ücret Toplama Sistemi ile yolcularımızın ve sürücülerimizin şikayetlerinin sona erdirilmesi hedeflenmekte ve yolcuların daha hızlı geçiş yapması sağlanarak ve NFC, kredi kartı ve mobil uygulama ile geçiş yapılabilmesi mümkün hale getirilecektir.” ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.