Ankara'da yüksek hızdan öldürülen gencin ailesi adalet istiyor!

Ankara Batıkent'te 140 km/s hızla bir gence çarpan ve görülen dava sonucunda serbest bırakılan şahıs için, ölen gencin ailesi karara itiraz etmek için istinafa başvuracak.

Ankara'da yüksek hızdan öldürülen gencin ailesi adalet istiyor!
Yayınlanma:

Bulur ailesi, 4 ay önce Ankara'da Tesla model aracın 140 km/s hızla çarpması sonucu hayatını kaybeden oğullarının sorumlusu olan şahsın serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

ÖZGÜRCE SOKAKLARDA DOLAŞIYOR

Olayın ardından tutuklanan şahıs, ikinci duruşmada 'Bilinçli taksirle adam öldürme' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı, ancak suçun niteliği nedeniyle tahliye edildi. Bulur ailesi, şahsın tekrar tutuklanması için istinaf mahkemesine başvuracaklarını ifade etti. Aile, oğullarını kaybettikten sonra şahsın özgürce dolaşmasına dayanamadıklarını belirtti.

Bulur, alınan karar karşısında herkesin şaşkın olduğunu belirterek, rapora rağmen şahsın nasıl serbest kaldığını anlamadıklarını söyledi. 26 yaşındaki oğlunu ölmesi için doğurmadığını ifade eden Bulur, oğullarının geleceğinin ellerinde olduğunu belirtti. Ailenin yıkıldığını ve perişan olduklarını dile getiren Bulur, kararın kendilerine acı verdiğini vurguladı.

KARAR İSTİNAFA TAŞINACAK

Veysel Bulur, olayın 24 Ağustos'ta akşam saat 19.00 sıralarında gerçekleştiğini belirterek, oğlunun yaya geçidinden karşıya geçmeye çalışırken yüksek hızla gelen bir elektrikli aracın çarptığını açıkladı. Araç sürücüsünün frene basma ihtiyacını görmediğini, çarptıktan sonra durmadığını ve oğlunu 40 metre sürükledikten sonra durduğunu ifade etti. Bu durumun tüm raporlarda belirtildiğini dile getiren Bulur, oğlunun vücudundaki kemiklerin kırıldığını, iç organlarının patladığını ve sol tarafının sürtünmeden dolayı yanmış olduğunu dile getiren Bulur, oğlunun ertesi gün sabah saat 07.35'te kaybettiklerini belirtti. Bulur, davaların genellikle bir veya iki yıldan önce sonuçlanmadığı bir ortamda kendi davalarının 45 günde sonuçlandığını söyledi. Mahkemenin, araç sürücüsüne iyi hal indirimiyle 6 yıl 3 ay hapis cezası verdiğini hatırlatarak, kararı istinafa taşıyacaklarını ve bu konuda bir sonuç almak istediklerini ifade etti.

TEHDİT EDİLİYORLAR

Bulur, Sağlamyürek ailesinin kendilerine davadan vazgeçmeleri için para teklif ettiğini iddia ederek, 800 bin lira tazminat teklifinin ardından tehditler almaya başladıklarını belirtti. Sağlamyürek ailesinin kendilerini tehdit ettiğini ve davayı kurcalamamalarını istediklerini söyleyen Bulur, ailenin teklifini reddettiklerini ve Ö.S.'nin gereken cezayı alması için istinafa başvuracaklarını ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.