Ankara'da yurtta kalan kız öğrenci yardım istedi, Adnan Beker harekete geçti

Ankara Milletvekili Adnan Beker, İstanbul'daki cinsel istismar olayının benzerinin Ankara'da yaşanmaması için harekete geçti. Sosyal medyadan yardım isteyen Ankara Hacı Bayram Veli Kız Yurdunda kalan öğrencinin mağduriyetine el atan Beker, olayı Ankara Valiliğine taşıdı.

Ankara'da yurtta kalan kız öğrenci yardım istedi, Adnan Beker harekete geçti
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: BERAT TEMİZ

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Hacı Bayram Veli Kız Yurdunda kalan öğrenciler, güvenlik sorununa karşı sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyor. Yurtta kalan bir kız öğrenci, yolun ıssız ve inşaatlarda dolu olduğunu ve otobüs durağının yaklaşık 1 buçuk kilometre uzakta olduğunu belirterek güvenlik sorunu yaşadıklarını belirtti.

yurt.jpg

Son günlerde bir aracın öğrencileri rahatsız ettiğini belirten genç kız, şahsın adres sorma bahanesiyle öğrencilere yakınlaştığını, "Gelin birlikte gidelim, sizi götüreyim" tekliflerinde bulunduğunu ve reddedilmesi halinde ısrar ettiğini belirtti. Genç kız, şahsın yurdun çevresinde sürekli dolandığını ve beklediğini söyledi.

"O SAATTE ÇIKMAYIN"

İnşaattaki bazı çalışanlarında kendilerini rahatsız ettiğini ifade eden genç kız, olayı yurt müdürüne bildirdikleri zaman "O saatte çıkmayın, siz okumaya geldiniz” cevabı aldıklarını açıkladı.

ADNAN BEKER HAREKETE GEÇTİ

İstanbul Beyoğlu'nda yoldan geçen bir kadının önünü kesen 2 erkek, genç kızı taciz etmiş ve yere yatırarak istismarda bulunmuştu. Genç kadın, çevredeki vatandaşın yardımıyla kurtulmuştu. Benzer bir olayın Ankara'da da meydana gelmemesi için Ankara Milletvekili Adnan Beker harekete geçti.

Adnan Beker, kız öğrencinin sosyal medya paylaşımı üzerine olumsuz bir durum yaşanmaması için Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesini harekete geçirdi. Beker, kız öğrencinin şikayeti için Ankara Valisi Vasip Şahin ile görüştüğünü belirtti ve Vali Şahin'in konuyla ilgili özel olarak ilgileneceğini belirtti. Beker, ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüştüğünü ve KYK yurdunun bulunduğu kampüsün önüne en kısa sürede otobüs durağı yapılacağını açıkladı.

ANKARA BÜYÜKŞEHİRDEN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Başkent153'ten de kız öğrencilerin şikayeti üzerine açıklama geldi. Belediye, 109 nolu Çankaya-Gölbaşı otobüs hattının uzatılarak ulaşım sorununun çözüleceğini belirtti.

Başkent153'ün açıklamasında "Hacı Bayram Veli Kız Öğrenci Yurdunun bulunduğu Ankara Müzik ve Sanatlar Üniversitesinin girişine 109 nolu Çankaya-Gölbaşı hattımızı uzatarak; hem Yurtta kalan öğrencilerin Gölbaşı'nda bulunan Ankara ve Gazi Üniversitesi kampüslerine ulaşımlarını hem de Turan Güneş Bulvarı bağlantısı sağlanarak 135, 185 ve 185-7 nolu otobüslerle transfer imkanıyla Merkez Yöne ulaşımları sağlanacaktır. Hattın iş-okul giriş saatleri baz alınarak belirlenen 5 adet servisine, öğle saatlerinde Gölbaşı'ndaki öğrencilerin ders çıkışlarında hizmet edecek şekilde ilave 1 servis daha eklenecektir" denildi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.