Ankara'daki araç enflasyonu ve yetersiz altyapı günlük yaşamı olumsuz etkiliyor!

TÜİK verilerine göre, Başkent'teki araç sayısı 2 milyon 693 bine ulaştı. Başkent'teki trafik sorunu hem şehir içi yollarda hem de otoparklarda kendini iyice gösteriyor. Ankara'nın alışveriş merkezlerinden biri olan Ankamall'deki açık otoparkta hafta sonu otomobil parkı bulmak imkansız hale geldi.

Ankara'daki araç enflasyonu ve  yetersiz altyapı günlük yaşamı olumsuz etkiliyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara'nın meşhur alışveriş merkezlerinden biri olan Ankamall Alışveriş Merkezi, hafta sonu yoğun araç trafiğine sahne oldu. Otoparkı dolup taşan alışveriş merkezi, anadolugazete.com.tr ekibinin objektifine yansıdı.

TRAFİK YOĞUNLUĞU HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Ankara’da son yıllarda özellikle hafta sonu alışveriş merkezleri ve popüler lokasyonlarda yaşanan trafik sıkışıklığı, şehirdeki araç sayısının hızla artmasına bağlanıyor. Ankamall Alışveriş Merkezi’nin otoparkında araç sahiplerinin yer bulmakta zorlanması, bu yoğunluğun bir başka göstergesi olarak dikkat çekti.

20240922-205512-0000.png

TÜİK VERİLERİNE GÖRE ARAÇ SAYISI YÜKSELİYOR

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan son rapor, Ankara’da temmuz ayında trafiğe kaydı yapılan yeni taşıt sayısının 19 bin 390 olduğunu ortaya koydu. Bu veriler, Ankara'daki toplam araç sayısının 2 milyon 693 bin 501’e ulaştığını gösteriyor.

20240922-210233-0000.png

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDE YAYA, YOLLARDA ARAÇ TRAFİĞİ

Ankara’da yaşayanların hafta sonu alışveriş merkezlerine akın etmesiyle, özellikle merkezi konumda bulunan Ankamall gibi büyük AVM'ler, hem şehir içi hem de şehir dışından gelen ziyaretçilerle dolup taşıyor. Bu da park yeri sıkıntısından, ana yollarda trafik sıkışıklığına kadar birçok sorunu beraberinde getiriyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.