Ankara'daki kiralık daireler cep yakıyor! İlçe ilçe kira fiyatları...

Eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, Ankara'nın merkez ilçelerinde kiralık daire arayanlar için en uygun seçenekleri araştırdık. Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Gölbaşı, Keçiören, Mamak, Pursaklar, Sincan ve Yenimahalle ilçelerinde 3+1 odalı, brüt 100-120 metrekare, 5-10 yaş aralığındaki dairelerin kira fiyatlarını inceledik.

Ankara'daki kiralık daireler cep yakıyor! İlçe ilçe kira fiyatları...
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: MURAT BÖLÜK

Başkent Ankara’da kiralık daire bulmak, yüksek fiyatlar ve arz-talep dengesizliği nedeniyle oldukça zorlaştı. Kiralama piyasasında belirli bir standardın olmaması, ev sahiplerinin kiraları istedikleri seviyede belirlemelerine neden oluyor. Bu durum, özellikle eğitim-öğretim yılı yaklaşıyor olması nedeniyle ev arayışında olan öğrenciler için büyük bir sorun teşkil ediyor.

Kiralama fiyatlarının yüksekliği vatandaşları zorlarken, Başkent'te öğrenciler ve memurlar için uygun daire bulmak neredeyse imkânsız hale geldi. Eğitim döneminin başlamasına kısa bir süre kala, kiralık daire bulma süreci daha da karmaşık bir hal aldı.

Ankara'nın merkez ilçelerinde hem öğrenciler hem de aileler için en uyguna daire kiralamak isteyenler için Türkiye’de en çok ziyaret edilen online ilan sitesinde kiralık daire fiyatlarını araştırdık. Ankara’nın merkez ilçelerinde 5-10 yaş arası, 3+1 oda sayısına sahip ve brüt 100-120 m² büyüklüğündeki daireler için istenen en düşük fiyatlarını derledik. Ankara'nın merkez ilçeleri olan Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Gölbaşı, Keçiören, Mamak, Pursaklar, Sincan ve Yenimahalle’de düşük kiralık daire fiyatlarını karşılaştırdık.

İşte, merkez ilçelere göre en düşük kiralıklar hangi ilçede, ne kadar?

ALTINDAĞ

Ankara'nın merkez ilçesi Altındağ’da 1. katta brüt 110 metrekare olan 5-10 yaş arası 3+1 daire için en düşük 10 bin TL isteniyor.

altindag.jpg

ÇANKAYA

Ankara'nın göbeğindeki Çankaya’da 1. katta brüt 105 metrekare olan 5-10 yaş arası 3+1 daire için en düşük 20 bin TL kiralama bedeli isteniyor.

cankaya.jpg

ETİMESGUT

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde 1. katta brüt 117 metrekare olan 5-10 yaş arası 3+1 daire için en düşük 14 bin TL kiralama bedeli isteniyor.

etimesgut.jpg

GÖLBAŞI

Ankara'nın Gölbaşı ilçesi, göleti ve doğal güzellikleri ile sakin bir yaşam sunan, aynı zamanda hızla gelişen bir bölge olarak dikkat çekiyor. Gölbaşı’nda yaşamak isteyenler için kiralık daire fiyatları 20 bin TL’den başlıyor. En yüksek ise 60 bin TL’yi bulmaktadır.

golbasi.jpg

KEÇİÖREN

Ankara'nın en kalabalık ilçelerinden biri olan Keçiören’de kiralık daire fiyatları 10 bin 500 TL’den başlıyor. En uygun kiralık daireler Keçiören ve Altındağ’da bulunuyor.

kecioren.jpg

MAMAK

Ankara'nın Mamak ilçesi, hızlı bir kentsel gelişim sürecinden geçerken, modern konut projeleri ve genişleyen yeşil alanlarıyla dikkat çekiyor. Kentsel dönüşümün hızlı bir şekilde yaşandığı merkez ilçelerden biri olan Mamak’ta ev kiraları 12.500 TL’den başlıyor.

mamak.jpg

PURSAKLAR

Ankara'nın Pursaklar ilçesi, son yıllarda hızla büyüyen konut projeleri ve gelişmiş altyapısıyla şehir merkezine olan yakınlığı, ulaşım imkanlarının kolaylığı sayesinde ailelerin ve öğrencilerin dikkatini çekiyor. Peki Pursaklar’da daire kiralamak isteyen bir kişi aylık ne kadar ödemeli? 3+1 oda sayılı, 5 ve 10 yaş aralığındaki 110 metrekare bir dairenin en uygun kiralama bedeli 15 bin TL olarak yansıyor. Pursaklar kiralık daire fiyatları noktasında pahalı ilçelerden biri denilebilir.

pursaklar.jpg

SİNCAN

Ankara Sincan'da kiralık daireler, geniş yaşam alanları, uygun fiyat seçenekleri ve şehir merkezine olan erişim kolaylığı ile dikkat çekiyor, bu da bölgeyi hem aileler hem de çalışan profesyoneller için cazip bir seçenek haline getiriyor. Sincan’da da en uygun daire fiyatları 15 bin TL’den başlıyor.

sincan-001.jpg

YENİMAHALLE

Ankara Yenimahalle'de kiralık daireler, merkezi konumu, gelişmiş ulaşım ağı ve çevredeki sosyal olanaklarla birlikte geniş yaşam alanları sunarak, şehir yaşamının rahatlığını ve konforunu arayanlar için ideal bir tercih oluşturuyor. Ancak Yenimahalle’de oturmak için aylık 24 bin 500 TL’yi gözden çıkarmak gerekiyor.

yenimahalle.jpg

SONUÇ

Başkent Ankara 6 milyonun üzerindeki nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık ikinci ili olma özelliğini taşıyor. Ayrıca Başkent 22 üniversiteye ev sahipliği yapıyor. 2023 verilerine göre Başkent’te 330 bin üzerinde üniversite öğrencisi bulunuyor. Diğer yandan bir memur kenti olan Ankara’da kiralık daireler hep rağbet görüyor. Ancak Ankara’da kiralık daire neredeyse kalmadı, olanların da aylık kira bedelleri cep yakmaya başladı.

anadolugazete.com.tr olarak Başkent’te en uygun dairelerin olduğu merkez ilçeleri sizin için araştırdık. Bu araştırmada oda sayısı, bina yaşı, brüt metrekare baz alınırken; kat sayısı, bulunduğu kat, ısınma biçimi, balkonlu olup olmaması, asansör bulunup bulunmaması, kiralayan özelliği, site içerisinde olup olmadığı gibi ek özellikler dikkate alınmadı.

En düşük kira bedeli sınırlamasına göre kiralanabilecek en uygun fiyatlı dairelerin bulunduğu merkez ilçelerde en uygun daire 10 bin TL’den başlıyor. Altındağ ve Keçiören’de bulunuyor. Çankaya’da, Yenimahalle’de ve Gölbaşı’nda kiralık daireler aylık 20 bin TL ve üzerinde seyrediyor. Yani Ankara’nın en pahalı ilçeleri olarak başı çekiyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.