Ankara'daki sokak hayvanları sorununa vatandaş ne diyor? Başkent'te sokak hayanı saldırısı bitmiyor!

Ankara’nın en çok okunan internet haber sitesi anadolugazete.com.tr, Ankaralılara sokak hayvanları meselesini sordu. Başkent'in büyüyen problemlerinden biri olan sokak köpeği saldırıları hakkında vatandaş ne düşünüyor? Sokak hayvanları konusunda sorumluluk kimde? İşte vatandaşın cevabı...

Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara’nın en çok okunan internet haber sitesi anadolugazete.com.tr, vatandaşın nabzını 'sokak röportajı' ile tutmaya devam ediyor. Ankara'nın en büyük sorunlarından biri olan ve her geçen gün daha da çoğalan sokak köpeği saldırıları gündemdeki yerini koruyor.

Yeni yılın ilk günü Çukurambar Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerinde anadolugazete.com.tr Yazı İşleri Müdürü Adem Yavuz Irgatoğlu'na saldıran sokak köpekleri sosyal medyada yeniden gündem oldu. Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerinden yürüyerek iş yerine gitmeye çalışan Irgatoğlu'na 7 köpek saldırdı. Köpek saldırısından sakinliğini koruyarak kurtulmayı başaran Adem Yavuz Irgatoğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda "Bu sabah Çukurambar Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'nde yolda bir kısmını gördüğünüz (7) köpek çetesinin saldırısına uğradım. Orada bir hanımefendi veya bir çocuk olsaydı muhtemelen farklı sonuçlar olacaktı. Sözün bittiği yer..." diyerek isyan etti. Irgatoğlu'nun paylaşımı kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Daha öncede anadolugazete.com.tr Editörü Cansu Baloğlu, sokak köpeklerinin saldırısına uğramıştı.

Gittikçe çözümü zorlaşan bir hal alan ‘sokak hayvanları’ sorununa vatandaş nasıl yaklaşıyor? Kısırlaştırmak ya da barınaklara toplamak çözüm mü? Sorumluluk kimde?

Hayvanların sokaklarda başıboş bırakılmaması gerektiğine dikkati çeken bir vatandaş, “Gerçekten de evcil hayvanların sokaklarda kendi başlarına bırakılması, hem hayvanlar için hem de çevre için olumsuz sonuçlara yol açabilir. Bu konuda sahiplenme ve kontrol altına alma önlemleri alınmalıdır. Hayvanlar ya sahiplendirilmeli ya da devlet tarafından kontrol altına alınmalıdır. Hayvanların kendi hür iradelerine bırakılması, onların doğasına uygun değildir ve bu durum hem onların hem de çevrenin güvenliğini tehlikeye atabilir. Ayrıca, hayvanların doğasında olan özellikleri suçlamak yerine, onları anlamak ve bu doğal davranışlarına uygun ortamlar sağlamak önemlidir. Her hayvan türünün farklı özellikleri ve davranışları vardır, bu nedenle bu özellikleri anlamak ve kabullenmek önemlidir.” dedi.

"HAYVANLARIN KONTRÖLSÜZ ÇOĞALMASININ ÖNÜNE GEÇİLMELİ"

Sokak hayvanların yoğun bir şekilde üremesine dikkat çeken bir Ankaralı ise "Sokaklardaki hayvanların kontrolsüz bir şekilde çoğalmasının önüne geçilmesi ve onların refahlarının sağlanması için yetkililerin etkin önlemler alması önemlidir. Toplumun bilinçlenmesi ve hayvan hakları konusunda duyarlılık oluşturulması da bu süreçte önemli bir rol oynar.” diye konuştu.

Avrupa’daki sokaklarda hayvanların başıboş olmadığını söyleyen bir yurttaş da "Gereksiz yere başıboş bırakılan sokak hayvanları konusunda belediyelerin sorumluluklarını yerine getirmeleri önemlidir. Bu hayvanları barınaklara alarak kontrol altına almalı ve bir şekilde doğumlarını engellemek için kısırlaştırmalıdırlar. Sahipsiz hayvanlar, Avrupa'da olduğu gibi sokaklarda serbestçe dolaştırılmamalıdır. Geçenlerde Keçiören'de bir çocuğun köpekler tarafından saldırıya uğraması gibi olaylar, bu hayvanların kontrolsüz bir şekilde sokaklarda bir araya gelmelerinin insanlar için ciddi bir tehlike oluşturduğunu gösteriyor. Bu hayvanlar da bir yaşam alanına ihtiyaç duyarken, şehir içinde toplatılmaları gerektiğini düşünüyorum. Belediyelerin bu konuda daha etkin ve sorumluluk sahibi olmaları, toplum güvenliği ve hayvan refahı açısından önemlidir.” ifadelerini kullandı.

 Haber Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.