Ankara'daki son ankette kim önde? Mansur Yavaş mı Turgut Altınok mu?

31 Mart seçimlerine bir ay kala anket firmalarından gelen sonuçlar dikkat çekiyor. ALF Araştırma'nın son anketine göre 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde CHP Adayı Mansur Yavaş'a destek vereceklerin oranı ile AK Parti Adayı Turgut Altınok'tan yana tercihte bulunacak olanların oranı arasındaki fark dikkat çekiyor.

Ankara'daki son ankette kim önde? Mansur Yavaş mı Turgut Altınok mu?
Yayınlanma:
Güncelleme:

DEĞERLENDİRME: ADEM YAVUZ IRGATOĞLU

31 Mart'ta yapılacak olan seçimlere katılmak için Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına 25 isim başvurdu. Seçimlerde rekabetin kıyasıya yaşanması beklenen isimler ise Mansur Yavaş ve Turgut Altınok olarak öne çıkıyor.

Seçimlere bir ay kala anket firmalarının araştırmaları da çoğaldı. ALF Araştırma'nın yaptığı son ankete göre adaylar arasındaki fark dikkat çekiyor.

ALF Araştırma, 21-25 Şubat tarihleri arasında Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi yöntemiyle 2 bin 700 kişi ile yaptığı ankette katılımcılara "31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusunu yöneltti.

anket.jpg

DİKKAT ÇEKEN ORANLAR

ALF'nin anketine katılanların yüzde 41.4'ü Mansur Yavaş'tan yana tercihini kullanırken; yüzde 37.5'i ise Turgut Altınok'a oy vereceğini ifade etti.

Yerel yönetimler araştırmasında Mansur Yavaş ve Turgut Altınok'tan sonra İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım yüzde 6,4 oy oranıyla üçüncü sırada yer alırken; Yeniden Refah Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Suat Kılıç ise yüzde 2,3'lük oranla dördüncü sırada yer aldı. Suat Kılıç'ın ardından Zafer Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bartu Soral da yüzde 2,1 ile beşinci sırada yer aldı.

2019'DA NE OLMUŞTU?

2019 yerel seçimlerinde Mansur Yavaş, yüzde 50.93 oy oranı ile sandıktan birinci çıkarken; Mehmet Özhaseki ise yüzde 47,12 ile ikinci olmuştu.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına 19'u partili olmak üzere toplam 25 isim başvurdu. Yüksek Seçim Kurulu ise kesin aday listesini yarın açıklayacak.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, projelerinin tanıtımını ise 25 Şubat'ta yapmıştı. ALF'nin anketi ise 21-25 Şubat tarihleri arasını kapsıyor.

YAVAŞ: "REKOR OYLA SEÇİLİYORUZ" - ALTINOK: "GERÇEK ANKET SAHADIR"

CHP ABB Başkan Adayı Mansur Yavaş, seçim çalışmalarında yaptığı son açıklamalarda "Rekor oyla kazanıyoruz, anketler geliyor." açıklaması yaparak önde olduklarını vurgularken; AK Parti ABB Başkan Adayı Turgut Altınok ise "Gerçek anketler sahadır, vatandaş sahada 'Altınok' diyor." değerlendirmesi yapmıştı.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.