Ankaralılar Altınpark'ta yöresel lezzetlerle buluşuyor: Son gün yarın

Başkentliler bu hafta sonu soluğu Altınpark'ta aldı. 2 Kasım'da başlayan ve yarına kadar devam edecek olan Künefe ve Yemek Festivali'nde farklı bölgelerden birçok lezzet görücüye çıkıyor.

Ankaralılar Altınpark'ta yöresel lezzetlerle buluşuyor: Son gün yarın
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Ankara Altınpark'ta Künefe ve Yemek Festivali başladı. Özellikle depremden etkilenen illerin stantlarının çoğunlukta olduğu festivaldee, en çok ilgi gören ve önünde kuyruk oluşan stant künefe standı oldu. Künefenin dışında, kebap, çiğ köfte, sucuk, döner çeşitleri, kuru dolma çeşitleri yaprak sarması gibi birçok lezzet Ankaralılarla buluştu.

4-kunefe.jpg

BOL ÇEŞİT, DAMAK ÇATLATAN LEZZETLER

Künefe dışında başka tatlıların da olduğu festivalde; katmer, Gaziantep Baklavası, ceviz tatlısı da damaklarda tat bıraktı. Sucuk, baharat çeşitleri, kuruyemiş ve biberli ekmek de evlerin mutfaklarında yerini almak için vatandaşlar tarafından satın alınan ürünler arasında yer aldı.

ANKARALILAR AİLECEK ETKİNLİĞE GELDİ

Etkinliğin yapıldığı Altınpark Expo Center'da çocukların ve ailelerin keyifli vakit geçirebileceği alanlar da mevcut. Lunapark, sirk gibi oyun alanlarının da varlığıyla gastronomi günleri 7 den 70' e herkesin ilgisini çekiyor.

6.jpg

KÜNEFE TAM NOT ALDI

Son günü yarın olan etkinliğe hafta sonunu 'lezzetli' geçirmek isteyen Ankaralılar akın etti. Başkent Ankara'da bu hafta güzel bir hafta sonu geçirmek için yapılacak etkinlikler arasında gastronomi günleri bir hayli ilgi görüyor. Uzun kuyruk sonrası künefe yemeye hak kazanan vatandaşlar, özellikle şerbet dengesi ve peynir yoğunluğu sebebiyle en iyi tatlının künefe olduğunu dile getirdi.

5-otobus.jpg

ULAŞIM İÇİN ALTERNATİF ÇOK, FESTİVALDE SON GÜN YARIN

Altınpark’ta bulunan Anfa Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Künefe ve Yemek Festivali'ne ulaşım da son derece kolay. Ankara’nın merkezi Kızılay’dan ve Ulus’taki Opera’dan birçok EGO otobüsü ile Altınpark’a ulaşım mümkün. Etkinlik alanının hemen yanındaki durağa kadar gelen EGO otobüsleri dışında Özel Halk Otobüsleri ve dolmuşlar da toplu taşımayla Altınpark’a ulaşım hizmeti sunuyor.

Perşembe günü başlayan festivalde son gün yarın.

Başkent Ankara'da bir süredir devam eden gastronomi ve yemek festivalleri önümüzdeki günlerde de farklı lezzetlerle sürecek.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.