Ankaralılar dikkat: Valilikten kuvvetli yağış uyarısı!

Ankara Valiliği, Başkent ve çevresinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar konusunda vatandaşları uyardı.

Ankaralılar dikkat: Valilikten kuvvetli yağış uyarısı!
Yayınlanma:

Ankara Valiliği, Başkent ve çevresinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar konusunda vatandaşları uyardı. Valilik, özellikle kentin kuzey ve batı bölgelerinde akşam saatlerine kadar etkili olması beklenen şiddetli yağışlar nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Valiliğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; gök gürültülü sağanak yağışların, Ankara'nın kuzey ve batısında akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir. Bu nedenle sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istenirken, özellikle dere yatakları, alt geçitler ve su birikintilerinin olduğu bölgelerden uzak durulması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, sürücülerin de yağış anında yollarda oluşabilecek su birikintileri ve kaygan zeminler nedeniyle daha dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.