Ankaralılar müjde: Elmadağ YHT İstasyonu açılıyor

Ankara'da bir YHT istasyonu daha hizmete giriyor. Eryaman, Polatlı ve Ankara Gar'ın ardından Elmadağ YHT İstasyonu da hizmete açılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, açılışın 23 Eylül Pazartesi günü yapılacağını duyurdu.

Ankaralılar müjde: Elmadağ YHT İstasyonu açılıyor
Yayınlanma:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan Ankaralılara müjde geldi. Uraloğlu, Başkentte bir Yüksek Hızlı Tren (YHT) istasyonunun daha hizmete gireceğini açıkladı.

Yazılı açıklama yapan Uraloğlu, İstanbul-Ankara-Sivas YHT Hattı'nda yer alan Yıldızeli ve Elmadağ istasyonlarının 23 Eylül Pazartesi günü hizmete alınacağını belirtti.

elmadag.jpg

Ankara-Sivas hattının 26 Nisan 2023'te açıldığını hatırlatan Bakan Uraloğlu, "En son 23 Ağustos'ta yolcu kullanımına sunulan Yerköy İstasyonu'nun ardından Yıldızeli ve Elmadağ istasyonlarımızı da 23 Eylül Pazartesi günü hizmete alıyoruz. Yarından itibaren hem İstanbul-Sivas YHT hem de Ankara-Sivas YHT, vatandaşlarımızın konforlu ve hızlı ulaşım ihtiyacına cevap veren bu iki istasyonumuzda yolcularını karşılayacak" dedi.

elmadag-istasyonu.jpg

ANKARA-SİVAS THT 1.3 MİLYON YOLCU TAŞIDI

Bakan Uraloğlu, Ankara-Sivas YHT Hattı'nı açıldığı tarihten bugüne kadar 1 milyon 306 bin 159 yolcunun kullandığını ifade etti. Uraloğlu, "Bu ilginin, yeni istasyonların hizmete girmesiyle daha da artmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.