Ankaralıların hafta sonu yeni kaçış noktası Hacıkadın Şehir Ormanı oldu!

Ankara'nın merkezinde yer alan Hacıkadın Şehir Ormanı, Ankaralıların doğayla iç içe hoş vakit geçirebilecekleri bir alan haline geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucu orman, farklı giriş kapılarıyla Ankaralıları farklı aktivitelere yönlendirecek şekilde düzenlendi.

Ankaralıların hafta sonu yeni kaçış noktası Hacıkadın Şehir Ormanı oldu!
Yayınlanma:

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Ankaralılar birçok farklı doğa güzelliğiyle aktivitelerini gerçekleştirirken Başkent'in yeni gözdesi Hacıkadın Şehir Ormanı oldu.

Hafta sonu gidilecekler listesinde bir numarada yer alan Hacıkadın Şehir Ormanı farklı birçok etkinlik alanını da içerisinde barındırıyor.

Kuzey Ankara girişinden günübirlik aktivitelere, Bağlum girişinden araçla ulaşım sağlanan aktivitelere ve Pursaklar girişinden düğün salonlarına ulaşım sağlanabiliyor.

Proje alanının farklı noktalarında ve farklı konseptlerde 3 adet düğün salonu yer alıyor. Dağ konsepti ile ziyaretçilerine orman manzarası eşliğinde yemek ziyafeti sunacak bir restoran da hizmete açıldı.

MACERA PARKURUNDAN ATV PARKURUNA HER ŞEY BURADA!

Ormanın doğal yapısı kullanılarak macera parkuru, tırmanma duvarı, zipline, bisiklet ve ATV parkurları gibi birçok etkinlik alanı oluşturuldu. Ayrıca, çocuklar için ormanla iç içe doğal malzemelerle tasarlanmış yaratıcı oyun alanları kazandırıldı. Her yaşa hitap edecek etkinlik alanları oluşturulurken, yetişkinler de keyifle zaman geçirecekleri alanlara ulaşabiliyor.

untitled-1-002.jpg

Şehir ormanında bulunan iki katlı yapı revize edilerek, yapı hem bir doğa okulu hem de sosyal bir eğitim merkezi hâline getiriliyor. Ankara’nın beş beyazını oluşturan hayvanların bulunduğu mini bir hayvanat bahçesi de Hacıkadın'da yer alıyor.

Doğal patikalar ve açık alanlarda OFFROAD, MOTOCROSS parkurları bulunurken, yine doğal patikalar kullanılarak trekking parkurları ile oryantiring alanları da Başkentlilerin hizmetine sunuldu.

KAMP SEVERLERE YENİ BİR MEKAN!

Ormanın kısmen daha sessiz ve manzaraya hakim bir alanı çadır ve karavan kamp alanı olarak ayrıldı. Ayrıca, farklı noktalara yerleştirilecek seyir kuleleri ile orman manzarası ve yaban hayatının da gözlenebilmesi sağlandı.

untitled-1-003.jpg

Hacıkadın Şehir Ormanı, Ankara'nın doğal güzellikleri arasında yer alarak doğaseverlerin vazgeçilmez rotalarından biri oldu. Ormanın sunduğu birçok etkinlikle ziyaretçiler dolu dolu zaman geçiriyor!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.