Ankaralıların yeni nefes alanı 30 Ağustos Zafer Parkı

Ankaralılar, park konusunda epey şanslı. Başkent hem kullanım alanı olarak büyük parklara, hem de her ilçeye düşen park sayısı ile diğer şehirlerden kolaylıkla ayrılıyor.

Ankaralıların yeni nefes alanı 30 Ağustos Zafer Parkı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

30 Ağustos Zafer Parkı, Ankara’nın diğer parklarına göre eski olmasına rağmen biraz geri planda kalmış yerlerden. Son yıllarda yapılan bakım ve yenileme çalışmasıyla ziyaretçilerinin büyük bir memnuniyetle ayrıldığı parkta özellikle Beştepe, Emek, Bahçelievler, Gazi Mahallesi sakinlerinin gözdesi olmuş durumda.

zaferpakri1.jpg

İçerisinde hem piknik banklarının olduğu hem de sandalye ve masa ile gidecekler için hayli geniş yer barındıran parkta, çocuklar için de birçok oyun alanı var. Ayrıca bisiklet de kiralanabilen parkın bir bölümünde cafe de yer alıyor.

zaferparki2.jpg

AĞAÇLARIN GÖLGESİNDE HUZURU BULABİLİRSİNİZ

Geniş yeşil alanı ve büyük ağaçlarının gölgesinde keyifli zaman geçireceğiniz parka AŞTİ içerisinde de giriş bulunuyor.

Parka gelen yaşlı ve engelli ziyaretçiler için gerektiğinde kullanılmak üzere golf araçları ve tekerlekli sandalyeler de bulunuyor. .

zaferpakri3.jpg

PARKIN TARİHÇESİ

166 bin 51 metre karelik alan üzerine kurulu olan 30 Ağustos Zafer Parkı, 1994 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilmiş, devredildiği tarihten itibaren uzun yıllar Ankaralının kullanımına kapalı kalmıştı. Park, 30 Ağustos 2019 tarihinde Mansur Yavaş'ın talimatıyla 30 Ağustos Zafer Parkı ismi verilerek halkın kullanımına açılmıştır.

30 Ağustos Zafer Parkı'nın en önemli özelliği, şehrin en kalabalık olan merkezi alanları arasında ziyaretçilerini doğa ile baş başa bırakıyor olmasıdır. Sakinlerinin kendilerini doğayla bütün hissedebilmeleri için parkın yapımında yapay plastik malzemelerden uzak durulmuş; giriş kapısı, güvenlik kulübesi, çocuk oyun grupları, kent mobilyaları ve dekoratif elemanlar ahşaptan yapılmıştır. Araç trafiğine kapalı olan parkta, yürüyüş ve bisiklet yolu haricinde sert zemin bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.