Ankara’nın Altındağ ilçesinde unutulan hazine: Örnek Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor…

Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Örnek Mahallesi, Başkent'in en değerli ve merkezi arazilerinden birine sahip. Protokol yolu ve hastanelerin yanı başında olan mahalle bakımsızlıktan dökülüyor. Kentsel dönüşüm bekleyen mahalle, eski ihtişamına kavuşacağı günleri bekliyor.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde unutulan hazine: Örnek Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor…
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Ankara'nın Altındağ ilçesi sınırlarında yer alan Örnek Mahallesi bakımsız kaldı. Kentsel dönüşüm bekleyen mahalle, eski güzel günlerine dönmenin özlemini yaşıyor.

img-1530.jpg

EN ESKİ YERLEŞİM YERLERİNDEN

Ankara'nın Altındağ ilçesi sınırları içerisinde bulunan Örnek Mahallesi, tarih kokan eski yapıları ve bakımsız sokaklarıyla adeta zamanın esintilerini taşıyor. Ankara'nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan bu mahalle, günümüzde ise göçmen ve mülteci nüfusunun yoğun olduğu bir bölge haline geldi.

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinin hemen yanı başında, protokol yolunun bitişiğinde konumlanmasına rağmen bakımsızlığı ve harabe durumuyla dikkat çekiyor. Mahalle, Ankara'nın merkezi konumunda yer almasıyla birlikte çok değerli arazi üzerine kurulu. Ancak yıllar içinde bakımsızlığa terk edildi ve eski yapıları adeta yıkılmaya yüz tuttu. Nüfus bakımından yoğun olan bölge, eskiden mahalle kültürünün hüküm sürdüğü bir alan iken, günümüzde geçim sıkıntısı nedeniyle burada yaşamaya mecbur kalan göçmen ve mülteci nüfusuyla dolup taştı.

img-1526.jpg

ANKARA’NIN MERKEZİ

Mahalle, sadece yürüme mesafesinde birçok merkezi noktaya ulaşım imkânı sunarken, Eski Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ve Eski Mevki Hastanesinin yanı başında bulunmasıyla sağlık alanında büyük avantaja sahip. Ancak bu avantajların gölgesinde, yaşları 50'nin üzerinde olan binaların yıkılma tehlikesi ve bu durumun mahalle sakinlerinin hayatını tehlikeye atması, ciddi bir sorun teşkil ediyor.

img-1472.jpg

CİDDİ RİSK OLUŞTURUYOR

Örnek Mahallesi, kentsel dönüşüm bölgesi olarak ilan edilmiş olsa da herhangi bir somut çalışma yapılmıyor. Bu durum, mahalle sakinlerini endişeye sevk ederken, bina yaşlarının ileri seviyede olması hem maddi kayıplara neden oluyor hem de mahallede yaşayan insanların güvenliği açısından ciddi bir risk oluşturuyor.

Bölgede yapılacak düzenleme ve kentsel dönüşümle birlikte, Örnek Mahallesi'nin yepyeni bir çehre kazanması ve Ankara'nın yeni gözdesi haline gelmesi mümkün.

img-1529.jpg

Kentsel dönüşümün etkili bir şekilde hayata geçirilmesiyle Ankara'nın tarihine tanıklık etmiş bu mahalle, modern bir yaşam alanına dönüşebilir ve Başkent'in yeni cazibe merkezlerinden biri haline gelebilir.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.