Ankara'nın Atatürk Bulvarı UNESCO yolunda

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Başkent'in Cumhuriyet izlerini taşıyan Atatürk Bulvarı'nın UNESCO'ya 6. alan olarak sunulacağını belirterek, yürütülen çalışmaları aktardı.

Ankara'nın Atatürk Bulvarı UNESCO yolunda
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, UNESCO'nun Geçici Listesi'nde Antik Frig Krallığının Başkent'i Gordion, Hacı Bayram Camii'nin hemen bitişiğinde yer alan Augustus Tapınağı, Beypazarı Tarihi Kent Merkezi, Tuz Gölü ve Arslanhane (Ahi Şerafettin) Camii olmak üzere beş alanın olduğunu anımsatarak, "Arslanhane Camii ve Polatlı Gordion Antik Kenti 16 Eylül'de Suudi Arabistan'ın Riad kentinde düzenlenen 45. UNESCO Dünya Miras Komitesi'nde kesin listeye alındı. 3 alanımız geçici listede yer alıyor. Bizler, 6. alan olarak UNESCO'ya Atatürk Bulvarı'nı sunmak için hazırlık yapıyoruz." dedi.

BAŞKENT'TEN UNESCO'YA HAZIRLIK DEVAM EDİYOR

Ulus'tan Çankaya'ya kadar uzanan Atatürk Bulvarı'nın Cumhuriyet'in kuruluş felsefesini yansıttığını belirten Ödemiş, "Birinci ve İkinci Meclis, Cumhuriyet'in demokrasiye, milli egemenliğe ve parlamenter sisteme verdiği önemi gösterirken İş Bankası, Ziraat Bankası, Merkez Bankası Cumhuriyet'in finans politikasını, Sümerbank üretim politikasını, opera binası kültür-sanat politikasını, Türk Hava Kurumu ulaşım politikasını, TRT halkla ilişkiler ve basın politikasını; Olgunlaşma Enstitüsü kızlara verilen eğitimin önemini, Dil Tarih Coğrafya Fakültesi eğitime verilen önemi; Yargıtay binası adalete verilen önem, büyükelçilikler ise dış politikayı yansıtıyor. Son olarak Çankaya Köşkü de Cumhuriyet'in sadeliğini ve kararlığını gösteren binalardır." ifadelerini kullandı.

Ödemiş, Ulus Meydanı, Opera Meydanı, Sıhhiye Meydanı ve Kızılay Meydanı'nın da Cumhuriyet'in demokrasi ve özgürlük anlayışını simgeleyen mekanlar olduğunu vurgulayarak, Kızılay Bulvarı projesini tamamladıklarını ve Hitit Anıtı'ndan Meclis'e kadar cephe sağlıklaştırma ve kentsel tasarım projesini hazırladıklarını aktardı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.