Ankara'nın bir aylık kaza bilançosu yayımlandı! İşte eylül ayındaki kaza bilançosu!

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı tarafından yayımlanan trafik istatistik bültenine göre, Ankara’da eylül ayında meydana gelen 7 bin 433 trafik kazasında 9 kişinin yaşamını yitirdiği, 2 bin 194 kişinin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Ankara'nın bir aylık kaza bilançosu yayımlandı! İşte  eylül ayındaki kaza bilançosu!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Başkent Ankara'da hemen hemen her gün trafik kazası meydana geliyor. Trafik kazalarının nedenleri arasında birçok farklı etken bulunuyor ancak kazalarının en sık nedenleri arasında aşırı hız, dikkatsizlik, alkollü araç kullanımı ve trafik kurallarına uymama yer alıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan trafik istatistik bülteninde, geçtiğimiz eylül ayı içerisinde Ankara’da meydana gelen 7 bin 443 trafik kazasında 9 kişinin hayatını kaybettiği, 2 bin 194 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Yayımlanan trafik istatistik bülteninde trafik kazaları ve sonuçlarının türlerine göre dağılımı, ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı olarak kazaların oluş şekline göre türleri, nedenleri ve uygulanan trafik cezalarına ilişkin bilgiler paylaşıldı.

EYLÜLDE 9 KİŞİ ÖLDÜ!

Kazaların 1594'ü ölümlü ve yaralamalı olurken, 5 bin 849'unun ise maddi hasarlı olduğu açıklandı. 9 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazalarında toplam 2 bin 194 kişi yaralandı.

9 AYDA 118 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ!

2024 yılında 9 aylık süre içerisinde Ankara’da meydana gelen 62 bin 485 trafik kazasında 118 kişi hayatını kaybederken 17 bin 217 kişi de yaralandı.

Türkiye genelinde eylül ayında trafik kazalarının en çok meydana geldiği iller sıralamasında 8 bin 783'le İstanbul birinci, 7 bin 443 trafik kazasıyla Ankara 2'nci, 3 bin 605 ile İzmir 3'üncü sırada yer aldı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.