Ankara'nın bu köyünde davul çalmak yasak: Esrarengiz hikayesiyle Kızılcahamam Gelin Kayası

Ankara Kızılcahamam Taşlıca Köyü'nde bulunan Gelin Kayası, şaşırtıcı hikayesiyle sizler tarafından keşfedilmeyi bekliyor.

Ankara'nın bu köyünde davul çalmak yasak: Esrarengiz hikayesiyle Kızılcahamam Gelin Kayası
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ANADOLUGAZETE.COM.TR

Uzaktan bakıldığında atın üzerine binmiş bir gelini andıran Gelin Kayası, Ankara'ya bağlı Kızılcahamam ilçesinde Taşlıca Köyün'de bulunuyor. Esrarengiz bir hikayeye sahip olan bu kayalık, aslında taşların aşınması sonucunda ortaya çıkan doğal bir oluşum. Kayalığın benzediği görünüm ve ona atfedilen hikaye, hem köyün hem de Gelin Kayası'nın popülerliğini artırarak burayı bir cazibe merkezi haline getirmiştir.

taslica.jpg

GELİN KAYASI'NI POPÜLER KILAN İLGİNÇ HİKAYESİ

Gelin Kayası'nın coğrafi olarak oluşumuna baktığımızda ilginç bir aşınma şekliyle karşılaşıyoruz. Taş yapısının volkanik andezit olması sebebiyle aşınma sonucu farklı cisimlere benzeyen şekiller meydana geliyor. Neticede ortaya çıkan bu görünümler bölgeyi civar yerlerden farklı kılıyor.

gelin-kayasi.jpg

Gelin Kayası, hem ilginç hem de tarihi bir hikayeye sahip. Anlatılanlara göre, çok eski zamanlarda köyün içine doğru ilerleyen gelin alayı gaipten bir ses duyar. Ses, davul zurna çalarak ilerleyen alaya 'Çalma!' der. Ama bu sese kimse aldırmaz ve herkes yoluna devam eder. Ardından aynı ses 'Çalma!' diye üç defa daha tekrarlar. Davul sesi kesilmeyince orada bulunan herkes taşa dönüşür. Gelinin cebinde bulunan elmanın da yere düşerek burada büyüdüğüne inanılıyor.

HİKAYE BİZANSLILARA DAYANIYOR OLABİLİR

Bu inanç köy halkına öylesine sirayet etmiş ki, köyde hala düğünler yapılırken köyün içine girildiğinde davul zurna sesi kesiliyor, ancak köyden çıkıldığında yüksek sesli eğlenceye devam ediliyor. Bir diğer yandan da bu hikayenin Bizans Dönemi'nden kaldığına dair söylentiler de mevcut. Rivayetlere göre eğlence yapıldığında aşırıya kaçmamak adına insanların korkutulduğu söyleniyor.

Efsanevi bir hikayesi olan ve aynı zamanda doğal bir oluşumu da içinde barındıran Gelin Kayası farklı yerler gezmeyi sevenler için ilginç bir deneyim olacak. Ankara'nın güzelliklerini keşfetmeye ulaşım kolaylığı sayesinde Gelin Kayası'ndan başlayabilirsiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum