Ankara’nın Çankaya ilçesinde engelli vatandaşlara sorun çıkaracak kaldırım ve yollar pes dedirtiyor

Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Korkutreis Mahallesi’nde yer alan Sezenler Caddesi ve Hanımeli Sokak'ta yer alan çöp konteynerleri ve direktler pes dedirtti. anadolugazete.com.tr, sokakların nabzını tutmaya ve vatandaşın sorunlarını gündeme getirmeye devam ediyor.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde engelli vatandaşlara sorun çıkaracak kaldırım ve yollar pes dedirtiyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Ankara’nın en kalabalık bölgelerinden biri olan Sıhhiye ve Necatibey Caddesi arasında kalan Korkutreis Mahallesi Sezenler Caddesi ile Hanımeli Sokak’ta görme ve fiziksel engelli vatandaşlar için hayatı zorlaştıran uygulamalar pes dedirtti.

img-9648.jpg

YOĞUN İNSAN VE ARAÇ TRAFİĞİ VAR

Çankaya'nın Korkutreis Mahallesi’ne bağlı en kalabalık bölgelerinden olan Sezenler Caddesi ve Hanımeli Sokak'taki kaldırımların işgali vatandaşı sokağa çıkmaya pişman ettiriyor.

img-9657.jpgKorkutreis Mahallesi, Sıhhiye ile Necatibey Caddesi arasında olan yoğun bir bölge. Bölge içerisinde Ankara’nın ve Türkiye’nin en prestijli devlet okullarından biri olan Ankara Atatürk Lisesi bulunuyor.

img-9664.jpg

“ÇÖP KONTEYNERİ KALDIRIMI KAPATMIŞ”

Bölgede yaşayan vatandaşlar yaşanan manzarayı şu sözlerle özetledi: “Görme engelli sarı çizgisinin hemen bittiği alanda çöp konteynerini ve araç park edildiğini görebilirsiniz. Engelli vatandaşların geçiş güzergahı üzerinde esnafın reklam flamasının kaldırımın ortasında olması geçişi zorlaştırıyor. Sarı çizgiyi devam edin ve bittiği kısımda taksi durağı sizi karşılıyor. Oradan sonra çizgiler devam etmiyor. Biz görme engelli veya fiziksel engelli değiliz ama olabiliriz. Bu durumun yetkililer tarafından düzeltilmesi gerekiyor.”

img-9670.jpg Hanımeli Sokak’ta bir başka vatandaş ise “Engelli vatandaşı bir kenara bıraktım, engeli olmayan biri bu sokakta zor yürür. Kaldırımın üstünde çöp konteyneri kaldırımı tamamen kapatmış. Hemen ileride Ankara Büyükşehir Belediyesine ait otoparkın girişindeki dubalar da kaldırımı kapatıyor. Hemen karşısında ise inşaat var. Burada engelli bir vatandaşın düzgün bir şekilde ilerlemesinin imkânı yok.”

img-9661.jpg Fotoğraflarda göründüğü gibi belediyeye ait aydınlatma direği ve çöp konteyneri kaldırımın ortasında yer alıyor.

img-9669.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.