Ankara’nın en güzel yeri!

Ankara tarihi alanları kadar modern yüzü, coğrafi işaretli ürünleri ve doğal güzellikleri ile de dünyanın en özel Başkentlerinden biri… Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Ankaralılar yeni belediye başkanlarından çokça hizmet bekliyor. Ankaralıdan kendi adıma benim tek beklentim ise çevreyi kirletmemeleri!..

Ankara’nın en güzel yeri!
Yayınlanma:

“Ankara’da en çok sevdiğiniz yer neresi?” diye sorsanız hiç düşünmeden tek bir cevap veririm; Gölbaşı Eymir Gölü

Bugün yerel seçimler sonrası belediyedeki borç iddialarıyla gündeme gelen Ankara’nın Gölbaşı ilçesi; havası ve doğal güzellikleri ile kentin en şanslı ilçelerinden. İkinci kez göreve gelen Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da bunu en iyi bilenlerden. Bu dönem Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile yürütülecek ortak çalışmalarla Gölbaşı’nın 5 yıl sonunda önemli hizmetlere kavuşacağını düşünüyorum.

Gelin biraz Eymir Gölü’nü dolaşalım…

Çok müdahale edilmemiş, doğallığı mümkün olduğu kadar korunmuş olan Eymir Gölü’nde yürüyüşe çıkabilir, bisiklete binebilir, balık tutabilir, piknik yapabilirsiniz. Dahası lezzetlisinden bir balık ekmek yiyebilir, temiz havasında içeceğinizi yudumlayabilirsiniz…

Şehrin gürültü ve trafik stresinden uzak kalarak, göl çevresindeki mekânlarda soluklanabilir; dilerseniz kendi sandalye ve örtünüzle uygun yerlerde göle karşı oturarak sohbet edebilirsiniz.

ÇÖPÜNÜZÜ ATMAYIN, ÇEVRENİZİ KİRLETMEYİN!

Elbette insan dokunduğu her yeri bozacak bir şey buluyor; eline geçen çöpü fırlatan, oturduğu yeri kirletip kalkanların sayısı az değil! Yapmayın; ayıptır, günahtır!..

Bir de Eymir Gölü çevresinde bolca tesis var. Hepsinin farklı özellikleri ve sunduğu lezzetler bulunuyor.

Çok farklı kuş türlerine ev sahipliği yapan Eymir Gölü’nde ağaçların arasında dolaşan güzel dostları da görebilirsiniz.

Ben de haftanın en az iki günü Eymir’i farklı saatlerde ziyaret ediyorum. İnsanların bazen enerji depolamasına ve sakinliğe ihtiyacı oluyor. Zamana, hayata yetişemediğimiz bugünlerde sayıları giderek azalan doğal güzelliklerimizi korumalı ve çevreyi kirletmemeliyiz!

Başka bir dünya yok…

 Haber Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.