Ankara'nın en sıradışı festivali olan 16. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali başlıyor!

Dünyanın tek, Türkiye’nin ilk ve Ankara’nın en büyük Turşu Festivali olan 16. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali, Cumhuriyetin 100. Yılını kutladığımız 2023 yılında da yine birçok konser ve etkinlikle misafirlerini ağırlayacak.

Ankara'nın en sıradışı festivali olan 16. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali başlıyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Ankara'nın Çubuk ilçesinde her yıl düzenlenen ve yüzbinlerce kişinin katıldığı Uluslararası Geleneksel Turşu Festivali’nin 16.’sı, başlıyor.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ın; “Lezzetler, unutulmaz konserler, dünya dansları ve daha fazlası 16. Uluslararası Çubuk Kültür ve Turşu Festivalimizde sen de bize katıl, gastronominin, dansın, müziğin, eğlencenin ritmine kapıl!” sloganıyla duyurduğu festival için bu yılki beklenti bir milyon ziyaretçi çekmek. Festivalin ayrıca Çubuk ilçesine yaklaşık 100 milyon liralık bir ekonomik katkı sağlaması bekleniyor.

a.jpg

SIHHIYE ADLİYESİNDEN FESTİVALE OTOBÜS SEFERLERİ

Ankara’nın Çubuk ilçesinde Çubukabad Parkı'nda gerçekleşecek olan festival 4 gün sürecek. 7-8-9-10 Eylül günlerinin her birinde birbirinden farklı sanatçıların ve etkinliklerin yer alacağı festivalde açılış günü olan 7 Eylül Perşembe günü saat 22’de Mustafa Ceceli Konseri ile konserler başlamış olacak. Festivalde ayrıca dost ülke Malezya ve Kırgızistan da Geleneksel Halk Dansları Topluluğu ile sahnede olacak. Çubuk Belediyesi ayrıca Çubuk Festivaline gitmek isteyen misafirler için servis kaldıracak. Dünyanın tek turşu festivali olan 16. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’ne gitmek isteyen vatandaşlar için Ankara'da Sıhhıye Adliye önünden ve Çubuk'ta Atatürk Parkı’ndan kalkacak araçlar ile ulaşım gerçekleştirilebilir.

KONSERLERLE KATILIMCILAR COŞACAK

f.jpg

Çubuk Belediyesinin resmi sosyal medya hesabından, “Çubukfest, lezzetin ve eğlencenin yanı sıra müziğin de başkenti! 7 Eylül’de Mustafa Ceceli ile festival coşkusu bir başka olacak! Tüm halkımızı muhteşem festivalimize bekliyoruz! Haydi” diyerek açıkladığı konserlerin ilk gününde saat 20.30'da Umut Çakır, saat 22'de Mustafa Ceceli Konserleri misafirlerini bekliyor. Bu konserlerle birlikte ilk gün sona ermiş olacak.

Festivalin birçok etkinlik ve ürün tanıtımının yapılacağı ikinci gününde ise Ankara ve Çubuk halkının çok sevdiği Çubuklu Yaşar 20.30'da, son dönemlerin sevilen sanatçısı genç isim Semicenk ise 22'de sahne alacak.

3-001.jpg

Festivalin üçüncü günü olan 9 Eylül Cumartesi günü de bir başka Çubuklu şarkıcı Mustafa Kemal Şimşek, 20.30'da; Türkçe popun en bilindik isimlerinden biri olan Demet Akalın da saat 22'de, Ankaralıları şarkıları ve sahne gösterileri ile coşturacak.

Festivalin son gününde ise 20.30'da Kaan Aydos sahne alacak. Aydos'un ardından sahneye çıkacak olan Kırşehirli genç isim Özgür Can Çoban'ın konseri ile Uluslararası Geleneksel Turşu Festivali’nin 16.’sı sona ermiş olacak.

4.jpg

ÇUBUK TURŞULARI VE YEMEKLERİ DE SAHNEYE ÇIKACAK

Festivalde konserler dışında Ankara ve Çubuk gastronomisinin önemli yemekleri ve turşuları da katılımcılarla buluşacak.

Çubuk’taki Çubukabad Parkında düzenlenecek 16. Uluslararası Geleneksel Turşu Festivalinde limon turşusu, salatalık turşusu, acur turşusu, ahlat turşusu, kayısı turşusu, yer elması turşusu, mor lahana turşusu, kozalak turşusu, fasulye turşusu ve biber turşusu gibi birçok turşu çeşidi Ankaralı misafirlerle buluşacak. Başkan Demirbaş’ın geçtiğimiz günlerde, ‘’Turşu ile başladığımız festivalimizde gastronomiyle devam ederken, ilçemizin turizm değerlerini de gün yüzüne çıkartmak istiyoruz’’ açıklaması yaptığı festivalde Çubuk mutfağının, Çubuk gastronomisinin en önde gelen yemekleri de tanıtılacak.

45.jpg

Çubuk Turşusu ,Çubuk Homaçası, Çubuk Döner, Çubuk Gözlemesi, Çubuk Vişne Hoşafı, Çubuk Bazlaması, Çubuk Tandır Böreği, Çubuk Höşmerimi, Çubuk Cızlaması, Çubuk Toyga Aşı, Çubuk İşkembe Çorbası, Çubuk Döşeme Ekmeği, Çubuk Kavurması, Çubuk Köftesi ve Çubuk Baklavası; Çubuk denince akla gelen gastronomik ürünler.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum