Ankara'nın gizli kitap yuvası Atatürk Kütüphanesi!

Türkiye İş Bankası 100. yılını, Atatürk Kütüphanesi’ni halkın hizmetine açarak kutladı. Ankara Ulus’taki kütüphane, öğrencilere, öğretmenlere ve araştırmacılara ücretsiz olarak hizmet veriyor.

Ankara'nın gizli kitap yuvası Atatürk Kütüphanesi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Türkiye İş Bankası, 100. yıl dönümünü kutlamak amacıyla Ankara Ulus’taki İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nin tarihi binasında, Atatürk Kütüphanesi’ni 26 Ağustos 2024 tarihinde halkın hizmetine sunmuştu. “Türkiye’nin Bankası” misyonu ile kurulan kütüphane, tüm öğrencilere, öğretmenlere, akademik personele ve araştırmacılara ücretsiz olarak kapılarını açtı.

kutup2.jpg

HER KESİMDEN OKUYUCUYA ULAŞMAK HEDEFLENİYOR

Atatürk Kütüphanesi’nin temel misyonu, ülkemizin ve Bankamızın kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e dair yazılı bilgi kaynaklarını bir araya getirerek, her kesimden okuyucuya ulaşılabilir kılmak. Kütüphane, modern kaynaklarla donatılmış ve araştırma süreçlerine katkı sunmayı amaçlayan bir ihtisas kütüphanesi olarak öne çıkıyor. Atatürk’ün mirasını yaşatmayı hedefleyen kütüphane, kapsayıcı ve ilham verici bir öğrenme merkezi olma vizyonunu benimsiyor.

BİLGİYE KOLAY VE EŞİT ERİŞİM SAĞLIYOR

Atatürk Kütüphanesi’nin vizyonu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve değerleri doğrultusunda, geçmişin mirasını geleceğe taşıyarak ülkemizin en kapsamlı ihtisas kütüphanelerinden biri haline gelmek. Toplumsal ve kültürel gelişimi destekleyen bir bilgi merkezi olma hedefiyle, yenilikçi bir kütüphane deneyimi sunulması planlanıyor. Kütüphanenin modern altyapısı, kullanıcıların bilgiye kolay ve eşit erişimini sağlıyor.

kutup.jpg

KÜTÜPHANEYE ERİŞİM

Atatürk Kütüphanesi, pazartesi günleri, 1 Ocak ve dini bayramların ilk günlerinde kapalı olmakla birlikte, salı-pazar günleri 10.00-18.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Ulus Meydanı’ndaki otobüs duraklarına ve Ulus Metro durağına yürüme mesafesinde olan kütüphane, toplu taşımayla da kolayca ulaşılabilir durumda. Kütüphaneye girişler ise tamamen ücretsiz.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.