Ankara’nın göbeğinde Zafer Parkı yenileme çalışmaları yıllardır bitmiyor!

Zamanında birçok tartışma konusu olan Zafer Parkı, 2018 yılından bugüne aynı şekilde bekliyor. Bir zamanlar Ulaştırma Bakanlığına devredilen park, Zafer Meydanı’nın bir parçası olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından restore edilmeyi bekliyor.

Ankara’nın göbeğinde Zafer Parkı yenileme çalışmaları yıllardır bitmiyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Zafer Meydanı ile bir bütün olarak tasarlanan Zafer Parkı, 2018 yılından beri çözüme kavuşmayı bekliyor. Yıllardır restorasyonu bitmeyen Zafer Parkı’na yönelik vatandaş tepki gösteriyor.

img-9598.jpg

“NEFES ALINAN ALANLARDAN BİRİYDİ”

Ankaralıların en önemli nefes alma alanlarından biri olan Zafer Parkı, 2018 yılından bugüne çözüm bekliyor. Yeni metro hattı için zamanında Ulaştırma Bakanlığına devredilmesi ile beraber projeler tamamlandı fakat Zafer Parkı bir türlü tamamlanamadı.

img-9599.jpg Parkın devredilmesi ve alan içerisindeki ağaçların kesileceği üzerine birçok STK, proje ile ilgili dava açmıştı. Zafer Parkı, Ulus ve Güvenpark arasında yer alan Cumhuriyet’in en önemli yapı taşlarından biri olarak varlığını sürdürüyor.

img-9608.jpg Ankara planlarında önemli bir yere sahip olan Zafer Parkı, kent kültürü ve kültürel belleğin devamlılığı açısından önemli yapılar arasında yer alıyor. Parktaki restorasyonun bitirilmemesi ve yıllardır kapalı olması vatandaş tarafından tepkiyle karşılanıyor.

img-9614.jpg

İsminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, ABB'ye seslenerek şunları söyledi: “Ankara Büyükşehir Belediyesinin projeyi bitirmesini bekliyoruz. Yıllar geçti ama hala bitmedi. İnsanların oturup, nefes aldığı alanlardan biriydi ama şu an hala inşaat halinde. En kısa sürede bitmesini istiyoruz.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.