Ankara Gölbaşı'ndaki Mogan Gölü’nün doğal güzelliği ve hikayesi görenleri, duyanları şaşırtmaya devam ediyor!

Mogan Gölü Ankara’nın en gözde ve turistik mekanlarından biri olmasının yanı sıra Gölbaşı ilçesinin de gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Mogan Gölü’nün hikayesi ve güzelliği ise yerli ve yabancı turisti mest ediyor…

Ankara Gölbaşı'ndaki Mogan Gölü’nün doğal güzelliği ve hikayesi görenleri, duyanları şaşırtmaya devam ediyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Ankara’nın en değerli alanlarından biri olan Mogan Gölü, doğal güzelliği ve hikayesi ile Ankaralıları kendine çekmeye devam ediyor. Soğuk havaya rağmen Mogan Gölü’nü tercih eden yerli ve yabancı turistler anın tadını çıkardı.

img-1424.jpg

200’DEN FAZLA KUŞ TÜRÜNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Gölbaşı ilçesinde konumlanan ve Ankara'nın sadece 25 km güneyinde bulunan Mogan Gölü hem doğal güzellikleri hem de efsanevi hikayesi ile ziyaretçilerini her gün büyülemeye devam ediyor. Doğa parkı, 650 bin metrekarelik bir alana yayılmış ve bölgenin çeşitli bitki topluluklarına ev sahipliği yapıyor.

img-1506.jpg

Özellikle Eymir Gölü'ne bakan dik yamaçlı platolarda ve yeni ağaçlandırma alanlarında yoğunlaşan ormanlık bölgeler, göl çevresine ayrı bir doğal güzellik katıyor. 1910 yılında meydana gelen aşırı yağışlar sonucu Mogan ve Eymir, yüzeyde birleşerek tek bir göl halini alıyor.

Etrafı tarımsal arazilerle çevrili olan Mogan Gölü, günümüze kadar 200’den fazla farklı kuş türüne ev sahipliği yaparak bir kuş cenneti haline geldi. Özellikle dikkuyrukların ve Pasbaş patikaların dünyadaki önemli üreme alanlarından biri olarak biliniyor.

img-1404.jpg

MONZA VE GANEY’İN HİKAYESİ

Mogan Gölü'nün öğrenmek isteyen ziyaretçiler, göle özgü ilginç bir efsane ile karşılaşıyor.

Efsane gölün oluşumuyla ilgili duygusal hikâye ise şu şekilde: Bir zamanlar bu bölgede yaşayan Monza ve Ganey adındaki gençler, ailelerinin karşı çıkmasına rağmen birbirlerine âşık olur. Birbirlerinden habersiz kaçarak iki ayrı tepeye çıkarlar ve yaklaşık 10 yıl boyunca gözyaşı dökerler.

img-1606.jpg

Bu gözyaşları, iki tepe arasındaki yatağa birikir ve şimdiki Mogan Gölü'nü oluşturur. Ancak, bu aşk hikayesi trajik bir sonla biter; Monza ve Ganey ağlamaktan ve üzüntüden gözlerini kaybederler. Gölün adı, bu iki sevgilinin isimlerinin birleşiminden meydana geldiği söyleniyor. Mogan Gölü hem doğa severlerin hem de macera meraklılarının ilgisini çeken turistik bir alan olmaya devam ediyor. Ankara'nın güzelliklerini keşfetmek isteyen ziyaretçiler için Mogan Gölü, sakin atmosferi ve eşsiz öyküsüyle unutulmaz anılar bırakmaya devam ediyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.