Ankara’nın görülmesi gereken doğal güzelliği burada

Ankara’nın hafta sonları en çok ilgi gören ilçelerinden biri Kızılcahamam… Kızılcahamam’ın doğası, lezzetleri, termal tesisleri ziyaretçilerini hayran bırakırken; “Soğuksu Milli Parkı Fosil Ağaç” ise meraklılarını bekliyor…

Ankara’nın görülmesi gereken doğal güzelliği burada
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ORHAN KEMAL ERKILIÇ

Ankara’nın dört bir yanında yer alan doğal güzellikler bir bir keşfedilmeye devam ediyor… 25 ilçesi bulunan Ankara, sunduğu doğal güzelliklerini, tarihi alanlar ve yöresel lezzetler ile süslüyor.

Bu konuda en şanslı ilçelerden biri hiç kuşkusuz Ankara Kızılcahamam…

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, sosyal medyayı en doğru kullanan belediye başkanlarından biri… Sayın başkan hem çalışmalarını hem ilçeli ile buluşmalarını hem de Kızılcahamam’ın doğal güzelliklerini bir bir tanıtıyor, başkentlileri ilçesine davet ediyor.

SÜLEYMAN ACAR’DAN ÖZEL PAYLAŞIMLAR

anadolugazete.com.tr olarak yaptığımız ilçe turunda Kızılcahamam yine bizi yeniliklerle ve güzel havasıyla karşılamıştı.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar’ın geçtiğimiz günlerde paylaştığı Mahkemeağcin Bizans Dönemi Kaya Oyma Yapıları, Karagöl, Abacı Peribacaları ve Alicin Manastırı ilçe için özel alanlar.

Özellikleri saymakla bitmeyecek olan ve daha keşfedilmeyi bekleyen pek çok alanı olan Kızılcahamam’da Soğuksu Milli Parkı en meşhur alanlardan biri.,

DEVASA FOSİL AĞAÇLAR…

Soğuksu Milli Parkı’nda en dikkat çeken alanlar biri Kuzcapınar Mevkii. Burada yerli bitki örtüsünün tarihi anıtı olan “Fosil Ağaç” bölümü yer alıyor. En büyüğünün uzunluğu yaklaşık 250 santimetre, çapı ise 150 metre civarındadır. 10 milyon yıl önce bu bölgede hakim olan volkanizma sonucunda volkanik akıntıların altında kalan ağaçların zamanla silisleşerek taşa dönüşmesiyle oluşan “fosil ağaç”lar hafta sonları ziyaretçilerini ağırlıyor.

Fosil orman türünün en özel örneklerinden biri olan Soğuksu Milli Parkı, Ankara ve bölge turizmi açısından büyük bir şans…

Kaynak:Bülten

 Haber Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum