Ankara'nın güzide pazarı artık daha modern ve bakımlı | Yeni yılda, yenilenmiş Tarihi Ulus Hali hizmette...

Tarihi Ulus Hali, 100 yılı aşkın bir geçmişiyle ve güncellenmiş atmosferiyle tekrar hizmete girdi. Sebzeci Şemsettin Koyuncu, Ankara Büyükşehir Belediyesinin başarılı çalışmasını övgüyle anlatırken, pazara olan yoğun ilginin devam ettiğini vurguladı. Ancak, sebzelerdeki fiyat düşüşü beklentisinin gerçekleşmediğini ifade eden Koyuncu, işçi maliyetleri, kira, sigorta ve masraflarının etkisiyle sebze fiyatlarının yüksek seyrettiğini belirtti.

Ankara'nın güzide pazarı artık daha modern ve bakımlı | Yeni yılda, yenilenmiş Tarihi Ulus Hali hizmette...
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından yenilenen ve 1 hafta önce açılışı gerçekleştirilen Ankara'nın köklü pazarlarından biri olan Tarihi Ulus Hali, 2024 yılının ilk günlerinde yenilenmiş haliyle tüketicilere hizmet sunuyor. Sebzecilik işinde 42 yıldır faaliyet gösteren Şemsettin Koyuncu, Ankara Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiği çalışmayı övgüyle karşıladı. Ancak, sebzelerdeki fiyat düşüşü beklentisinin karşılanamadığını dile getirdi. Şemsettin Koyuncu, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, maliyetlerdeki artıştan dolayı fiyatların arttığını belirterek, "Örneğin bir işçinin günlük masrafı bin TL. Sigortası var, o da pahalı. Ödediğimiz kiralar çok yüksek. Bunun yanı sıra elektrik, su, yakıt giderleri de üstüne eklenince çok fazla masraf çıkıyor. Dolayısıyla bunlar fiyata yansıyor." ifadelerini kullandı.

q.jpg

"HEM VATANDAŞ HEM DE BİZ ZORLANIYORUZ"

Hal’i ziyaret eden vatandaşlar, sebze fiyatlarındaki artışın sürdüğünü ifade ediyor. Koyuncu, "Bir kıvırcık 20 TL. Masraf giderler çok. Vatandaş haklı olarak ‘Neden pahalı?’ diye dert yanıyor. Ancak çok fazla maliyet ve gider var. Doğal olarak bu durum sebze fiyatlarına yansıyor. Dolayısıyla hem vatandaş hem de biz zorlanıyoruz." dedi.

w1.jpg

"YEREL ESNAFA DESTEK OLMAK GEREKİR"

Sebzecilikteki 42 yıllık deneyimiyle konuşan Koyuncu, vatandaşlara çağrıda bulunarak, yerel esnafa destek verilmesi gerektiğini söyledi. Koyuncu, "Marketler ve yerel esnafın farklı kazançları var. Özellikle zincir marketlerde birçok şube olduğu için en küçük üründe bile toplu kazanç elde ediyorlar. Ancak küçük esnaf öyle değil. Bizim gibi günlük satan esnafların durumu daha zor. Yerel esnafa destek olmak gerekir." diye konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.