Ankara'nın içleri ısıtan 'Yarmalı Köy Tarhanası' Çorbası
Başkentin sayısız yemekleri kentin tanınmasını sağlıyor. Ankara'ya has lezzetlerden biri olan Yarmalı Köy Tarhanası da başkent mutfağını yansıtan önemli renklerden…
ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU
Ankara tarihi, turizmi, kültürü ve pek çok değeriyle başkent olmanın hakkını veriyor. Binlerce yıllık geçmişiyle hala canlılığını koruyan başkent yemek kültürüyle de ön plana çıkıyor.
Anadolu'nun bağrındaki en önemli kentlerden biri olan Ankara sayısız yemeğiyle bilinirken bu kez de Yarmalı Köy Tarhanası ile karşımıza geliyor. Başkentlilerin yöresel lezzetlerinden biri olan Yarmalı Köy Tarhanası yaz kış sevilerek yapılan çorbalardan. Adından da anlaşılacağı gibi bu geleneksel çorba yarma tarhanadan yapılıyor. Yoğurt çorbasının farklı bir versiyonu olarak yapılan Yarmalı Köy Tarhanası, klasik yoğurt çorbasını seven kişilerin gözdesi olacak.
Yarmalı Köy Tarhanası hem doyurucu hem de enfes bir tada sahip. Hazırlaması da fazla vakit almayan bu çorba için ilk olarak yarmalar ıslatılıyor. Sonrasında göz kararı yeterli olacak şekilde pürüzsüz hale getirilen yoğurdun içine bir adet yumurta kırılıyor ve karıştırılmaya devam ediliyor. En son bir miktar un ve su eklenen yoğurtlu yarmalı karışım kaynayana kadar pişiriliyor. Üzerine kızdırılan tereyağlı nane sosu gezdirildikten sonra sıcak bir şekilde servis ediliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.