Ankara'nın kalbi 'Meclis Parkı'nda ufak bir mola

Ankara'nın kesişim noktası Kızılay'da yer alan Meclis Parkı şehrin koşuşturmacası içinde dinlenme imkanı sağlayan mekanlardan biri olarak büyük küçük her yaştan vatandaşı ağırlamaya devam ediyor.

Ankara'nın kalbi 'Meclis Parkı'nda ufak bir mola
Yayınlanma:

Ankara'nın kalbi olarak nitelendirilen Kızılay'da yer alan Meclis Parkı şehrin içinde yeşil kalabilmiş nadir bir alan olarak göze çarpıyor. Genellikle eve veya işe yetişme telaşı içerisinde milyonlarca insanın kesişim noktası olan Kızılay'da ufak bir mola vermek için Meclis Parkı'nı ziyaret edebilirsiniz.

ŞEHRİN İÇİNDE KISA BİR MOLA

Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin etrafında yer alan Meclis Parkı şehrin koşturmacası içinde ufak da olsa dinlenme imkanı sağlıyor. Çoğu vatandaşın Meclis Parkı olarak isimlendirdiği parkın gerçek ismi ise Milli Egemenlik Parkı. Meclisi çevrelediği için Meclis Parkı olarak biliniyor.

Parkın içerisinde farklı faaliyet alanları mevcut olduğu için gençler tarafından daha çok ziyaret ediliyor. Meclis Parkı'nın içerisinde amfi tiyatro, yürüyüş alanları ve çok sayıda heykel bulunuyor. Parkın geniş bir alana yayılması kay kay ve paten süren gençlerin burada daha fazla zaman geçirmesine olanak sağlıyor.

park.jpg

TARİHÇESİNİ BİLİYOR MUSUNUZ?

Meclis Parkı'nın tarihi 23 Nisan 1986 yılına dayanıyor. Park, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na denk gelen günde büyük bir törenle açıldı. Parkta halihazırda bulunan ağaçlar o dönem açılışa katılan ülkeler tarafından Türkiye'ye gönderildi.

Meclis Parkı'nda Ankara'ya hizmette bulunan kişiler için de ağaç dikimleri yapıldı. Adına ağaç dikilen isimler arasında ünlü botanikçi Hikmet Birand, dönemin maliye bakanı ve ODTÜ rektörü Mustafa Kemal Kurdaş ile özellikle Cumhuriyet'in ilk dönemlerinde Ankara'nın imar edilmesinde büyük payı olan Clemens Holzmeister, Hermann Jansen, Mimar Kemalettin Bey, Sedad Hakkı Eldem ve Arif Hikmet Koyunoğlu gibi mimarlar yer alıyor.

Dışarıdan bakıldığında sade bir park olarak görülen Meclis Parkı aslında koskoca bir tarihi de içinde barındırıyor. Tüm Ankaralılar tarafından hikayesi bilinmesi gereken Meclis Parkı Ankara'nın önemli bir değeri olarak varlığını sürdürüyor. Günümüzde Ankaralı olup Meclis Parkı'na hiç uğramamış kişiler dahi bulunuyor. Ankara'yı daha önce keşfe çıkmamış kişiler için Meclis Parkı iyi bir başlangıç olacak.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.