Ankara’nın merkezinde yer alan ve önemli bir mekân olan Zafer Parkı açılıyor

2018 yılından bugüne kapalı kalan ve birçok tartışmanın merkezindeki Zafer Parkı, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından yeniden inşa edildi. Yapım süreci tamamlanan parkın birkaç gün içerisinde ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın katılımı ile açılması bekleniyor.

Ankara’nın merkezinde yer alan ve önemli bir mekân olan Zafer Parkı açılıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Ankara için tarihi ve değerli alanlardan biri olan Zafer Parkı, önceden bir meydanın uzantısı olarak şehrin merkezinde yeşil alanı temsil ediyordu. Edinilen bilgilere göre, parkın açılışı birkaç gün içinde gerçekleşecek.

img-3380.jpg

AÇILIŞINI MANSUR YAVAŞ YAPACAK

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ankara’da da trafik yoğun bir şekilde artıyor ve bu durum yeşil alanların değerini daha da önemli hale getiriyor.

img-3383.jpg

Ankara’nın merkezinde yer alan ve Atatürk Bulvarı üzerinde, Cumhuriyet’in en önemli meydanlarından biri olan geçmişin Zafer Meydanı’nın değerli bir parçası olan Zafer Parkı, yeni metro hattı için zamanında Ulaştırma Bakanlığına devredildi. 2018 yılından bugüne kapalı olan Zafer Parkı için birçok dava da açıldı.

img-3387.jpg

Kültürel belleğin ve şehrin kültürünün devamı için önemli noktalardan biri olan Zafer Parkı'ndaki çalışmalarda sona gelindi.

img-3369.jpg

Parkın birçok yeri yeniden yapıldı. Açılış için gün sayan parkta çim serim işlemleri devam ediyor. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre, Zafer Parkı’nın açılışının birkaç günü içinde gerçekleşecek. Açılışı ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yapması bekleniyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.