Ankara'nın o köyü tarihe meydan okuyor!

Kızılcahamam ilçesinde bulunan Mahkemeağcin yer altı şehri, tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile dikkat çekiyor. 7 ve 8. yüzyıllardan kalma kilise, manastır ve mağaralardan oluşan bu yer altı şehri, bölgenin tarihî zenginliklerini gözler önüne seriyor.

Ankara'nın o köyü tarihe meydan okuyor!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kızılcahamam Mahkemeağcin köyü, zengin tarihi ile turistlerin ilgisini çekiyor. Recep Çankaya'nın verdiği bilgilere göre, köyün altında yer alan bu yer altı şehri, Kapadokya’yı andıran kaya yapısı ve savaşlardan korunmak amacıyla kullanılan mağaralar ile tanınıyor. Çankaya, geçmiş medeniyetlere ait haç işaretlerinin bulunduğunu ve zamanla mağaraların bazı bölümlerinin çöktüğünü ifade etti.

mahkemeagcin.jpg

BAKIMSIZ MAĞARALAR SORUNU

Gerede Medyatakip'teki bilgilere göre, Çankaya, mağaraların uzun zamandır bakımsız olduğunu belirterek, köyde çeltik üretimi yapıldığı dönemlerde mağaraların çeşitli amaçlarla kullanıldığını söyledi. Mağaralarda bir metreye kadar çeltik otlarının biriktiğini ve hayvanların bu mağaralarda barındırıldığını belirten Çankaya, belediyenin temizleme ve restorasyon çalışmaları için bir programa dahil olduğunu ancak henüz somut bir gelişme yaşanmadığını vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.