Ankara'nın tescilli ürünü Ayaş domatesi tezgâhlarda yüzleri güldürüyor

Ankara'nın tescilli Ayaş domatesi, fiyat düşüşüyle vatandaşların ilgisini çekti. anadolugazete.com.tr olarak domates fiyatlarını yerinde inceledik. Pazarcılar, hasat dönemi boyunca fiyatların daha da düşeceğini öngörüyor.

Ankara'nın tescilli ürünü Ayaş domatesi tezgâhlarda yüzleri güldürüyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara'nın ünlü Ayaş domatesi, bu yılki hasat döneminde tezgâhlarda yerini aldı ve kilogram fiyatı 15 TL'ye düşerek vatandaşların ilgisini çekti. Ankara tarihi Ulus Hali ve Keçiören semt pazarlarında yerinde incelediğimiz domates fiyatlarında geçtiğimiz aylara göre ciddi bir düşüş yaşanıyor. Yıl boyunca 20-50 TL arasında değişen domates fiyatlarının bu düşüşü, pazarcılar tarafından hasat döneminin başlamasıyla birlikte fiyatların daha da düşeceği şeklinde yorumlanıyor. Fiyatların düşmesiyle pazarlara gelen vatandaşlar tane yerine kilo ile domates almaya başladı.

adsiz-tasarim-5.png

TÜRKİYE'NİN 15'İNCİ, ANKARA'NIN İSE İLK COĞRAFİ İŞARETİ

Ayaş domatesi, Avrupa Birliği tarafından tescillenmiş ve Türkiye'nin 15'inci, Ankara'nın ise ilk coğrafi işareti olarak büyük bir öneme sahip. 1960'lı yıllardan bu yana Ankara'da yetiştirilen bu domates, iri yapısı ve etli dokusuyla dikkat çekiyor. Ortalama olarak 250-300 gram ağırlığında olan Ayaş domatesi, donuk pembe-kırmızı renk tonuyla diğer domateslerden ayrılıyor. Ayaş domatesinin en belirgin özelliklerinden biri, ikiye ayrıldığında meyve etindeki kırağı şeklindeki beyazlık. Ayrıca, yüksek asit oranı nedeniyle hafif tuzlu ve limonsu bir aromaya sahip olması da bu domatesi özel kılan unsurlardan biri.

adsiz-tasarim-6.png

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.