Ankara'ya 3 yeni hızlı tren müjdesi: Bitiş için tarih verildi

Ankara'ya 3 yeni hızlı tren hattı geliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara'dan İzmir ve İstanbul gidecek hızlı tren projeleri hakkında bilgi verdi. Uraloğlu, İzmir için 2027'yi, İstanbul için 2034'ü işaret etti. Bakan Uraloğlu, geçtiğimiz günlerde Samsun'a hızlı tren için ise 2030'u işaret etmişti.

Ankara'ya 3 yeni hızlı tren müjdesi: Bitiş için tarih verildi
Yayınlanma:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. Uraloğlu, Ankara-İzmir hızlı tren projelesi ile Ankara-İstanbul süper hızlı tren projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

"İZMİR'İ 2027'DE BİTİRMİŞ OLACAĞIZ"

Abdulkadir Uraloğlu, inşası devam eden Ankara-İzmir hızlı tren projesiyle ilgili "2027'nin başlarında İzmir'i bitirmiş olacağız, hedefimiz bu. Ankara'dan İzmir'e 3,5 saatte gidilecek" açıklamasında bulundu.

hizli-tren.jpg

ANKARA - İSTANBUL ARASINA YENİ HIZLI TREN

İstanbul ile Ankara arasında hem bir otoyol hem de yeni bir hızlı tren hattı inşa etmek istediklerini söyleyen Bakan Uraloğlu, "Saatte 350 kilometre hızla giden Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni Projesi'nde çalışmalar başladı, 2034 gibi bitirebiliriz. 80 dakikada İstanbul'a gidebileceğiz" dedi.

"SAMSUN'U 2030'A KALMADAN BİTİRİRİZ"

Geçtiğimiz günlerde Samsun'u ziyaret eden Bakan Uraloğlu, hızlı tren projesi ile ilgili konuşmuştu. Uraloğlu, "Böyle bir proje başlarsak 3-4 yılda biter. 2025 yılında eğer Samsun-Kırıkkale-Çorum'a başlarsak, maksimum 4 yılda bitiririz. Aynı şekilde yıl içinde Çorum ile Samsun'u ihale edersek, onu da 4 yılda bitiririz. İyi ihtimale 2028 ama 2030'a kalmadan bunları bitiririz, hedefimiz bu" demişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.