Ankara'ya gelen kurban besicisi dertli! Umduklarını bulamadılar

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban pazarlarındaki yoğunlukta belirli bir yükseliş gözlenmiyor. Yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle vatandaşın bu yıl kurban kesemediğini vurgulayan pazar esnafı, yaptıkları satışlardan memnun olmadıklarını ifade etti.

Ankara'ya gelen kurban besicisi dertli! Umduklarını bulamadılar
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Mamak Ortaköy'de bulunan kurban pazarında konuşan pazar esnafından Zafer Elhan, 15 yıldır bu sektörde çalıştığını belirterek, kurban pazarlarına sürekli mal getirdiğini; ancak artık artan maliyetlerden dolayı satışların da çok düşmesiyle bu işten artık kar edilemez olduğunu ifade etti.

"ATTIĞIMIZ TAŞ ÜRKÜTTÜĞÜMÜZ KUŞA DEĞMİYOR"

Hayvanlara verdiği yemin kalitesine göre 500 ila 540 TL arasında değiştiğini aktaran Elhan, "Sadece yem masrafı değil, geldiğimiz yerlerden nakliyeye para veriyoruz, hem geliş hem gidiş ayrı fiyatlanıyor. Buraya kira veriyoruz. Kaldığımız süre içinde hayvana yediriyoruz, biz kendimiz yiyoruz. Satış da olmayınca attığımız taş ürküttüğümüz kuşa değmiyor!" diyerek dert yandı.

anadolu-20240608-104833-0000.jpg

"BELEDİYE KEŞKE 15 DEĞİL DE 45 ALSA AMA BU PAZARI GÜZEL YAPSA"

Belediyeye 15 bin TL yer kiralama ücreti verdiğini ifade eden Elhan, belediyenin güzel bir yer yapmaya çalıştığını ancak yine de pazar alanının yetersiz kaldığını vurguladı. Elhan, "15 bin değil 45 bin TL verelim." diyerek, yeni yönetimden bir sonraki pazarlarda daha sağlıklı koşularda satış yapmak için çalışma yapmasını istedi.

anadolu-20240608-104433-0000-001.jpg

"BU İŞİN TİCARETİ KALMADI"

Daha önce Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala pazarların çok yoğun olduğunu belirten Elhan, bu yıl vatandaşın kurban kesme konusunda kararsız olduğunu söyledi. Kurbanı sadece her yıl kesen vatandaşın kesebildiğini aktaran Elhan, özellikle 25-35 yaş arası ailelerin kurban kesmediğini ifade etti.

Bu durumun satışları ve üreticiyi etkilediğinin altını çizen Elhan, "Daha önce bazı esnaflar kurbana az bir süre kala gider mal alır besler ve satardı. Son zamanlarda bu da artık mümkün değil. Maliyetlerin ani artışı bunu mümkün kılmıyor. Sadece bizim gibi buzağıyken alıp büyütenler bu işi yapıyor. Bu işin ticareti de kalmadı." dedi.

anadolu-20240608-104355-0000-001.jpg

Kurbanlık hayvanların fiyatları 120 bin ila 200 bin TL arasında değişiyor. Bütçesine uygun kurban arayan vatandaşlar, ucuzlayacağını düşünerek bayramın iki ve üçüncü gününü bekliyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.