Ankara'ya gelenler bayramı Kale'de ölümsüzleştirdi

Başkent'in tarihi ve turistik simgelerinden biri olan Ankara Kalesi, Kurban Bayramı boyunca yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Bayram tatilini fırsat bilen birçok aile, tarihi dokusu ve eşsiz manzarasıyla ünlü olan Kale'ye gelerek keyifli vakit geçirdi.

Ankara'ya gelenler bayramı Kale'de ölümsüzleştirdi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Bayramın ikinci gününden itibaren yoğunluğun arttığı Ankara Kalesi, ziyaretçilerine hem Ankara’nın tarihi atmosferini yaşattı hem de şehrin panoramik manzarasını sunarak adeta görsel bir şölen sundu.

Ankara Kalesi’ne gelen turistler ve Ankaralılar, Kale'nin surlarında yürüyüş yaparak tarihi yapıları inceleyip fotoğraf çekerek bayram tatilini dolu dolu geçirdi.

1-1-001.jpg

Güvenlik önlemlerinin de üst düzeyde tutulduğu Ankara Kalesi’nde, ziyaretçilerin huzur içinde gezmeleri sağlandı. Zabıta ekipleri ve güvenlik görevlileri, Kale'nin giriş ve çıkışlarında düzeni sağlamak için yoğun çaba harcadı.

1-2-001.jpg

Kurban Bayramı boyunca yaşanan bu yoğunluk, Ankara Kalesi’nin hem tarihi hem de turistik önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Hem Ankaralı hem de yabancı turistlerin ilgisi, Kale'nin Başkent'in kültürel mirası açısından ne denli değerli olduğunu bir kez daha kanıtladı.

1-001.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.