Antakya'nın kadın girişimcileri Başkent'te!

8 yıl önce Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) hibesiyle Antakya'da kurduğu yöresel yemek işletmesiyle kadınlara istihdam sağlayan Zehra Mirioğlu, ‘Hatay Tanıtım Günleri’nde yerini aldı.

Antakya'nın kadın girişimcileri Başkent'te!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Başkent Millet Bahçesi’nde pazar gününe kadar sürecek olan "Hatay Tanıtım Günleri" 27 Haziran günü başladı.

Depremzede esnafının yer aldığı etkinlikte Hatay’ın meşhur geleneksel yemeklerinden kağıt kebabı, acılı salçası, defne sabunu, özel soslu döneri ve baharatlar Başkentlilere tanıtıldı.

Antakya'nın yöresel lezzetlerini tezgahlara taşıyan Zehra Mirioğlu, 8 yıl önce hibe desteğiyle başladığı işinde kadın girişimcilerle birlikte çalışmalarına devam ediyor.

untitled-1-recovered-002.jpg

"BAŞKENT'TE VATANDAŞLARIMIZ ÇOK DUYARLI"

Mirioğlu, "TKDK destekli hibe alarak Antakya'da açtığımız çok güzel bir yerimiz var. Kadın girişimciler olarak en doğal, en güzel, en lezzetli haliyle ürünlerimizi yapıyoruz. Hatay Günleri olduğu için buraya geldik. Ankara halkı bizi tanıyor, her fuarda gelmeye çalışıyoruz." dedi.

untitled-1-recovered.jpg

Etkinlik hakkında düşüncelerini paylaşan Mirioğlu, "Ankara halkı ürünlerimizi çok beğeniyor. Satışlarımız çok güzel oluyor. Hafta içi işlerimiz durgun geçti. Başkent'te vatandaşlarımız çok duyarlı. Deprem bölgesinden geldiğimiz için ayrıca ilgi gösteriyorlar. Bizler severek Ankara'ya geliyoruz. Önceki etkinlikler çok verimli geçti. Bu etkinliğimizin de verimli geçmesini umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

untitled-1-recovered-001.jpg

Kadın girişimcilere yönelik tavsiyede bulunan Mirioğlu, "Kadınlarımız hiçbir zaman yılmasınlar. Üretmek, kendi ayaklarının üzerinde durmak çok değerli. İnsanı çok mutlu ediyor." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.