ASKİ çalışmalara başladı: Altındağ'ın altyapısı yenileniyor

ASKİ, Altındağ ilçesindeki altyapı sorunlarını çözmek amacıyla geniş kapsamlı bir yatırım projesine başladı. ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay’ın açıkladığı üzere, bu proje çerçevesinde ilçeye toplamda 25 kilometre 456 metre uzunluğunda yeni yağmur suyu ve atık su hattı inşa edilecek.

ASKİ çalışmalara başladı: Altındağ'ın altyapısı yenileniyor
Yayınlanma:

ASKİ Genel Müdürlüğü, uzun süredir Altındağ’da yaşanan yağmur suyu ve atık su kolektörleri ile ilgili sorunları çözmek amacıyla özel bir yatırım programını devreye soktu. Projenin maliyeti yaklaşık 300 milyon lira olarak planlanırken, bu kapsamda ilçeye 15 kilometre 336 metre yağmur suyu ve 10 kilometre 120 metre atık su hattı yapılacak.

“Altındağ İlçesi Feridunçelik, Başpınar ve Beşikkaya Mahalleleri Yağmur Suyu ve Atık Su Hatları Yenileme ve Yeni Hat Yapım Projesi” için çalışmalar resmen başladı. ASKİ ekipleri, bu projede ilk kazmayı, yağmur suyu hattının nihai deşarj noktası olarak belirlenen Başpınar Mahallesi Yıldız Caddesi’nde vurdu.

25.jpg

SEL VE SU TAŞKINLARI ENGELLENECEK

Bu çok yönlü proje kapsamında, özellikle Yıldız ve Orhan Kemal Caddelerinde yoğun yağışlar sonrası meydana gelen sel ve su taşkınlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Bunun yanı sıra, bu iki caddede zamanla imar planlarındaki değişiklikler sonucu parseller altında kalan ve ekonomik ömrünü dolduran atık su hatları da yenilenecek.

23.jpg

PROJENİN %70’İ BU YIL TAMAMLANACAK

Projenin ilk aşaması Başpınar Mahallesi’nde, Yıldız, Orhan Kemal, 1048, Şehit Cemaleddin Koç ve Şehit Mehmet Kocakaya Caddelerinde gerçekleştirilecek imalat çalışmaları ile hayata geçirilecek. Bu kapsamda yıl sonuna kadar projenin yaklaşık %70’inin tamamlanması bekleniyor.

15.jpg

2025 yılında başlatılacak olan ikinci etap çalışmaları, Feridunçelik Mahallesi’nin 1048, 1762 ve 1727. caddeleri ile Beşikkaya Mahallesi’nin 1944. Caddesi’ni kapsayacak. Aynı zamanda, 1048. Cadde ve Şehit Cemaleddin Koç Caddesi’nde birleşik çalışan yağmur suyu ve atık su hatları ayrıştırılarak konutlarda yaşanan pis su baskınlarının önüne geçilecek.

11.jpg

ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Mert, beraberindeki teknik ekiple birlikte Başpınar Mahallesi Yıldız Caddesi’nde süren çalışmaları denetledi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Akçay, şunları söyledi:

“Altındağ ilçesinde uzun zamandır yağmur suyu ve atık su kolektörlerinde ve altyapısında yaşanan sorunlar var. Bu sorunları çözmek üzere bir yatırıma başladık. Bu, Ankara’da yaptığımız önemli yatırımlardan bir tanesi olacak ve yatırım çerçevesinde Feridun Çelik, Başpınar ve Beşikkaya Mahallelerinin yağmur suyu ve atık su sorununu inşallah çözeceğiz. Bu yatırımın toplam bedeli yaklaşık 300 milyon lira tutacak. Toplam uzunluğu 25 kilometreyi geçecek yatırım tamamlandığında, mahallelerimizde yaşanan sorunlar sona ermiş olacak.”

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.