ASKİ: Meyve ve sebzeleri kapta yıkayın

ASKİ Genel Müdürlüğü, su tasarrufu için sosyal medya hesabından pratik su tasarrufu yöntemlerini açıklamaya devam ediyor.

ASKİ: Meyve ve sebzeleri kapta yıkayın
Yayınlanma:

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabı üzerinden pratik su tasarrufu yöntemlerini açıklamaya devam ediyor. Ankara'daki barajların su seviyesinin giderek azalması nedeniyle ASKİ'den tasarruf uyarıları peş peşe geliyor.

Damlatan muslukların tamir ettirilmesi, halıların yıkanması yerine silinmesi, diş fırçalarken musluğun açık bırakılmaması ve bulaşıkların makinede yıkanması gibi tasarruf yöntemleri açıklayan ASKİ'den yeni paylaşım geldi.

"Suyu verimli kullanarak israfı önleyebiliriz" uyarısında bulunan ASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşların meyve ve sebzeleri bir kapta yıkayarak, yıkama suyunu çiçekleri sulamak için tekrar kullanabileceğini belirtti.

AKTİF DOLULUK YÜZDE 30'UN ALTINDA

ASKİ Genel Müdürlüğü, resmi internet sitesi üzerinden Ankaralıların su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranını açıkladı. 4 Ekim itibariyle toplam doluluk oranı yüzde 35.56, aktif doluluk oranı yüzde 26.84 oldu.

24 Eylül'de barajların toplam doluluk oranı yüzde 36.37, aktif doluluk oranı yüzde 27.76 olarak açıklanmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.