ASO Başkanı Ardıç: ''Yabancı yatırımların ve fonların Türkiye’ye akışında hızlanma bekliyoruz''

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gri listesinden çıkarılmasının ülke ekonomisi ve iş dünyası için olumlu bir gelişme olduğunu belirtti.

ASO Başkanı Ardıç: ''Yabancı yatırımların ve fonların Türkiye’ye akışında hızlanma bekliyoruz''
Yayınlanma:

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin gri listeden çıkmasının beklenen ve sevindirici bir adım olduğunu vurguladı.

''YABANCI YATIRIMCILARIN AKIŞINDA HIZLANMA BEKLİYORUZ''

Türkiye’nin hak etmediği bu durumdan kurtulmasıyla birlikte itibar kaybının ortadan kalktığını ifade eden Ardıç, “Türkiye’nin uluslararası piyasalardan borçlanma yeteneği bundan sonra biraz daha artacak. Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye bakış açısının olumlu yönde değişmesine katkı sağlayacak bu gelişmeyle, yabancı yatırımların ve fonların Türkiye’ye akışında hızlanma bekliyoruz” dedi.

Ardıç, Türkiye’nin gri listeden çıkmasının özellikle dış ticaret yapan işletmeler üzerindeki ek yüklerin hafiflemesine ve ihracatın artmasına katkı sağlayacağını da belirtti. Bu durumun start-up'ların uluslararası alana açılması noktasında da olumlu etkiler yaratacağını ifade eden Ardıç, “Tüm bu olgular ülkemizin ekonomik büyümesini destekleyecek ve finansal istikrar için de katkılar sağlayacaktır.” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.