ASO Genel Sekreter Yardımcısı Dinçer: Ankara’nın Almanya’ya ihracatı 956 milyar dolara ulaştı!

ASO Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Dinçer, "2022 yılında 768 milyon dolar olan Ankara’nın Almanya’ya ihracatı, 2023’te yüzde 24 artarak 956 milyon dolara ulaşmıştır. Bu durum göz önüne alındığında Ankara-Almanya arasındaki dış ticaret son derece önemlidir.” dedi.

ASO Genel Sekreter Yardımcısı Dinçer: Ankara’nın Almanya’ya ihracatı 956 milyar dolara ulaştı!
Yayınlanma:

Ankara Sanayi Odası (ASO) ev sahipliğinde Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

ASO Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Dinçer, burada yaptığı konuşmada, toplantının Ankaralı sanayicilerin rekabet gücünü ve ihracat potansiyelini artırmak amacıyla düzenlendiğini belirterek, “Bu organizasyonu, ihracatçı firmaların rekabet gücünün artırılması, ihraç pazarlarının geliştirilmesi amacıyla Almanya'da yatırım fırsatları, teşvikler, şirket kurulumu ve şirket devirleri, Almanya'da çalışma ve yerleşim imkanları ve Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın hizmetlerine ayırmış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

aw300363-02.jpg

Almanya’nın yüksek oranda sanayileşmiş yapısı, çeşitlendirilmiş ve istikrarlı ekonomisi, AB içindeki liderlik konumu, güçlü ekonomik, sınai, ticari ve teknolojik yapısıyla dünya ekonomisi ve siyasetinde kilit aktörlerden biri olduğunu belirten Dinçer, “Almanya, yüksek alım gücüyle ülkemiz ihracat ve ithalatında en büyük ortak olma özelliği taşıyor” dedi.

Türkiye’nin Almanya’ya ihracatına ilişkin Dinçer, şunları kaydetti:

“Ülkemizin Almanya’ya ihracatı 2022 yılında 21,1 milyar dolar iken 2023 yılında 21 milyar dolara gerilemiştir. Motorlu kara taşıtları, makina ve aksamları, örme giyim eşyası, elektrikli makina ve cihazlar, demir veya çelikten eşya başlıkları en çok ihracat yaptığımız kalemler olarak dikkat çekmektedir. Ankara’dan Almanya’ya ihracatında ise ciddi bir artış vardı. 2022 yılında 768 milyon dolar olan Ankara’nın Almanya’ya ihracatı, 2023’te yüzde 24 artarak 956 milyon dolara ulaşmıştır. Bu durum göz önüne alındığında Ankara-Almanya arasındaki dış ticaret son derece önemlidir.”

Toplantıda, Almanya’da yatırım, ihracat destekleri, şirket kurma ve teşvikler hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantıda Almanya’da ticaret ve yatırım fırsatları ele alındı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.