ASO, yazılımın geleceğini konuşacak
Ankara Sanayi Odası (ASO), yazılım sektörünün geleceğini şekillendirmek amacıyla “ASO İkinci Yüzyılda Yazılımın Geleceği Zirvesi”ni düzenliyor.
Yazılım sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirecek zirve, 18 Aralık Çarşamba günü Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.
SEKTÖRÜN GELECEĞİ ELE ALINACAK
ASO 35. Bilgisayar Yazılımları Sanayi Meslek Komitesi koordinasyonunda düzenlenen zirve, “Sağlıkta Bilişim” ve “Veri Merkezleri” başlıkları altında yazılım sektörünün bugünü ve geleceğini masaya yatıracak. Kamu ve özel sektör profesyonelleri, sanayiciler, akademisyenler, girişimciler ve öğrencilerin yer alacağı etkinliğe, 1.000'in üzerinde katılım bekleniyor.
Zirvenin açılış konuşmalarını Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kasım Gönüllü, Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, BTK Başkanı Abdullah Karagözoğlu ve ASO Bilgisayar Yazılım Sanayi Meslek Komitesi Başkanı Nuray Başar yapacak.
UZMANLAR VE GENÇLER AYNI PLATFORMDA
Etkinlik kapsamında “İkinci Yüzyılda Sağlık ve Teknoloji” ile “İkinci Yüzyılda Veri Merkezleri” başlıklı iki ayrı oturum düzenlenecek. Paralel olarak düzenlenecek “İkinci Yüzyılda Gençlik” oturumu ise genç girişimcilere ve yenilikçi fikirlere odaklanacak.
ASO BAŞKANI SEYİT ARDIÇ: "DİJİTAL DÖNÜŞÜM KAÇINILMAZ"
Zirveye ilişkin açıklamalarda bulunan Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, sanayinin dijital dönüşümüne hız kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. Ardıç, şu ifadeleri kullandı:
"Küresel ekonominin dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve yenilikçilik ekseninde hızla dönüştüğü bir dönemdeyiz. Artık sadece üretim ve ihracatı artırmak yeterli değil. Yüksek teknolojili üretime ve verimliliğe odaklanmalıyız. ‘İkinci Yüzyılda Yazılımın Geleceği’ zirvesiyle ülkemizin dijital dönüşüm sürecine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.”
GENİŞ DESTEK AĞIYLA DÜZENLENİYOR
Zirve, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Ankara Kalkınma Ajansı ve KOSGEB’in destekleriyle gerçekleştiriliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.