Atatürk'ün yaşam öyküsü 'Kemal'le anlatıldı

Yenimahalle Belediyesi, Ankara’nın Başkent oluşunun 100. yılında, Başkentlileri, Pınar Ayhan’ın 'Kemâl' adlı gösterimiyle buluşturdu.

Atatürk'ün yaşam öyküsü 'Kemal'le anlatıldı
Yayınlanma:

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar’ın ev sahipliğinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde dün düzenlenen etkinliğe katılan vatandaşlara 'Kemal' gösterimi yapıldı.

"Tarih çok şey anlatır ama saklar da" diyerek yola çıkan müzikal belgesel, Atatürk'ün yaşam öyküsünden az bilinen kesitleri, doğru bilinen yanlışları sahneye taşıyarak Atatürk ile vatandaşları bir kez daha 'tanıştırdı.'

ymahalle1.jpg

GÖZ YAŞLARI İLE İZLEDİLER

Atatürk'ün yaşamında unutulan detayları koreografiyle anlatan müzikal, yıl 1938’e geldiğinde salonu dolduran Başkentlileri gözyaşlarına boğdu. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde 1938 yılına gelindiğinde çalınan siren sesi ile birlikte bütün salon ayağa kalkarak gözleri yaşlı Ata’larına selam durdu.

ymahalle3.jpg

"BUGÜNLERİ ATATÜRK'E BORÇLUYUZ"

Muhteşem gösterinin sonunda belgeseli anlatan Pınar Ayhan’a teşekkür eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Hangi makamlarda olursak olalım hepimiz bugünlerimizi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Onun yaktığı ışık, aydınlık yol, onların bıraktığı miras ilelebet önümüzü aydınlatacaktır. Mustafa Kemal düşmanları her dönemde çıkmıştır. Ama hep Atatürk gibi düşünenler galip gelmiştir. Bundan sonra da böyle olacaktır.” dedi.

ymahalle2.jpg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.