ATEM Başkanı Akçam: ''Sektörün temizlenmesi için iş birliği şart''

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ticaret Bakanlığının emlak sektöründe attığı adımları olumlu bulduklarını ifade etti ve kaçak emlakçılarla mücadele konusunda oda olarak görev almaya hazır olduklarını belirtti. Akçam, “Emlak odalarına denetleme yetkisi verin, 8 ayda kaçak emlakçıyı bitirelim” dedi.

ATEM Başkanı Akçam: ''Sektörün temizlenmesi için iş birliği şart''
Yayınlanma:

Ticaret Bakanlığı, gayrimenkul sektöründeki sahte ilan dolandırıcılığına karşı mücadelesini sürdürüyor. Son olarak, yetki belgesi olmayan kişilerin ilan portallarında emlak danışmanlığı yapamayacağı duyuruldu. Bu düzenleme ile birlikte sektördeki güvenlik ve şeffaflığın artırılması hedefleniyor.

ATEM Başkanı Hakan Akçam'ın tespitlerine göre Ankara’da 2 binden fazla kaçak emlakçı bulunuyor.

EMLAK ODALARINA DENETİM YETKİSİ ÇAĞRISI

Hakan Akçam, kaçak emlakçıların temizlenmesi için Ticaret Bakanlığına seslenerek, emlak odalarına denetleme yetkisi verilmesi halinde 8 ay içinde kaçak emlakçılığı bitirebileceklerini söyledi. Akçam, “Ankara’da 2 binden fazla kaçak emlakçı var. Yetki verildiğinde kaçak emlakçılarla mücadele etmeye hazırız.” dedi.

KİMLİK DOĞRULAMA VE YENİ DÜZENLEMELER

Akçam, Ticaret Bakanlığı tarafından sahte ilanların önüne geçmek için başlatılan kimlik doğrulama dönemine de dikkat çekti. 1 Kasım’da başlayan uygulama ile e-Devlet üzerinden kimlik doğrulaması yapılarak sahte ilan girişlerinin engellendiğini belirtti. Temmuz ayında başlayacak yeni uygulama ile elektronik ilan doğrulama sistemi (EİDS) kapsamında yetki belgesiz ilan verilemeyeceğini açıkladı.

SEKTÖRÜN TEMİZLENMESİ İÇİN İŞ BİRLİĞİ ŞART

ATEM Başkanı Akçam, yapılan düzenlemeleri olumlu bulduklarını ancak kaçak emlakçılarla mücadelede yalnızca denetimlerin yeterli olmadığını vurguladı. Sektörün tüm bileşenlerinin iş birliği yapması gerektiğini belirten Akçam, “ATEM olarak biz de emlak sektörünün önemli bir paydaşıyız ve kaçak emlakçıları bitirme konusunda bize de yetki verilmesini talep ediyoruz.” dedi. Akçam, böylece vatandaşları aldatan ve haksız kazanç elde eden kişilerin temizleneceğine inandıklarını ifade etti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.