ATEM Başkanı Akçam: ''Zorunlu deprem sigortasının maliyeti düşük olmalı''

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in zorunlu afet sigortası getirme niyetini değerlendirdi.

ATEM Başkanı Akçam: ''Zorunlu deprem sigortasının maliyeti düşük olmalı''
Yayınlanma:

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Bakan Şimşek'inzorunlu afet sigortası açıklamasını destekledi ve Zorunlu Deprem Sigortası'nın yetersiz olduğunu belirterek kapsamının genişletilmesi gerektiğini vurguladı.

''SİGORTANIN MALİYETİ DÜŞÜK OLMALI''

Akçam, zorunlu afet sigortasına destek verdiklerini ve sigortanın maliyetinin düşük olması gerektiğini ifade ederek,Türkiye'nin deprem riski taşıyan bir ülke olduğunu ve son yaşanan felaketlerin ardından bu tür önlemlerin alınmasının önemli olduğunu dile getirdi.

1999'daki depremin ardından zorunlu deprem sigortasının hayata geçtiğini hatırlatan Akçam, 2023'teki depremin ardından bu gerçeğin tekrar hatırlatıldığını belirtti. Akçam, Türkiye'nin deprem riski taşıyan bir ülke olduğunu vurgulayarak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 2024'te yürürlüğe gireceğini belirttiği zorunlu afet sigortasını destekledi. Mevcut deprem sigortasının kapsamının dar olduğunu vurgulayan Akçam, zorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'de konut sektörünün hızla büyüdüğüne dikkat çeken Akçam, binaların depreme dayanıklı olması gerektiğini vurgulayarak, zorunlu afet sigortasının bu gerçeği destekleyeceğine inandıklarını ifade etti. Ayrıca, sigortanın maliyetinin düşük olması gerektiğini ve vatandaşların ödeyebileceği bir düzeyde olması gerektiğini belirtti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.