Atık ve Çevre Uzmanı Ertoğan: Akılcı atık yönetimi ile sürdürülebilir gelecek inşa ediyoruz

EKOVAR Atık ve Çevre Uzmanı Melis Ertoğan, firma olarak enerjinin ve doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımında akılcı bir atık yönetimi uyguladıklarını dile getirdi.

Atık ve Çevre Uzmanı Ertoğan: Akılcı atık yönetimi ile sürdürülebilir gelecek inşa ediyoruz
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen ÇEVREFEST'te firma olarak çalışmalarını aktaran EKOVAR Atık ve Çevre Uzmanı Melis Ertoğan, "Ara depolama kapsamında çalışmalarımız yapılıyor. Endüstriyel kaynaklı firmalardan tehlikeli, tehlikesiz atıkları alarak geri dönüşüm çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda İzmir, Kırıkkale, Ankara ve Eskişehir'de belli başlı atık sahalarında entegre atık hizmeti veriyoruz." dedi.

Türkiye'de elektrikli araç üretiminin artmasıyla birlikte batarya geri kazanımının da dikkat çektiğini ifade eden Ertoğan, projenin yaklaşık beş yıl önce başladığını belirterek, elektrikli araçlardan çıkan lityum-iyon pillerin tesislerinde ayrıştırıldığını ve değerli metallerin sektöre yeniden kazandırıldığını söyledi.

untitled-1.jpg

"GERİ DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLAYANLAR ÖDÜLLENDİRİLEBİLİR"

Türkiye’deki çevre ve geri dönüşüm bilinci hakkında değerlendirmelerde bulunan Ertoğan, eğitimlerin küçük yaşlarda başlamasının önemine dikkat çekti. Sıfır atık çalışmaları kapsamında öncü kuruluşların okullarda verdiği eğitimlerin çocuklara erken yaşta çevre bilinci kazandırdığını ifade eden Ertoğan, bu tür eğitimlerin gelecekte büyük fark yaratacağını söyledi.

Ertoğan, Avrupa’da uygulanan ve geri dönüşüm yapan kişileri ödüllendiren sistemlerin Türkiye’de de uygulanmasının bilincin oturmasına yardımcı olacağını belirterek, "Her ne kadar eğitim sağlasak bile bu farkındalık bireyde bitiyor. Hem ekonomiye katkı sağlamak için hem de çevre farkındalığı için bireyde bir özveri olması gerekiyor. Kendilerinden de bir pay katmalılar. Yeterince eğitim verilirse, bu tarz organizasyonların sayısı artarsa daha çok kişide bu bilinç oluşturulabilir." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.