Atıl durumdaki Ankapark'ın 42 milyonluk ihalesi CHP'li Gül Eda Hür'e verildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin yıllardır kapalı olan Ankapark için toplamda 35 milyon TL değerinde havuz bakım ihalesi verdiği ortaya çıktı. İhaleyi alan firmanın CHP Ankara Büyükşehir ve Çankaya Belediye Meclis Üyesi ve CHP Grup Sözcüsü Gül Eda Hür'ün yöneticiliğini yaptığı 'Ahed Plastik' olduğu belirlendi. 2021, 2022 ve 2023 yıllarında bu firmaya toplamda 42 milyon liralık ihale verildiği öğrenildi.

Atıl durumdaki Ankapark'ın 42 milyonluk ihalesi CHP'li Gül Eda Hür'e verildi!
Yayınlanma:

2019 yılında açılan ancak 2020 yılında kapatılan Ankapark, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş döneminde yeniden gündeme geldi. 13 Aralık 2023 tarihinde yapılan ihalede, aktif olmayan Ankapark için toplam 34 milyon 670 bin 668 liralık havuz yalıtım ihalesi yapıldığı bildirildi.

AK PARTİ'DEN TEPKİ

AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Yalçın, ihalelerin adrese teslim olduğunu ve şeffaf olmadığını savunarak tepki gösterdi. Yalçın, "6 yıldır çivi çakılmadığı Ankapark için 35 milyonluk alım yapılmış. Mansur Yavaş Ankapark'ı siyasi bir malzemeye çevirip çürümeye terk etti." dedi. Ayrıca, ihalelerin kapalı usul ve davetiye yöntemiyle yapıldığını, şeffaflık ve adalet ilkesine aykırı olduğunu belirtti.

Ahed Plastik firmasının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda, Ankara Büyükşehir Belediyesine yapılan işlere yer verildi. Firmadan yapılan açıklamada, ihalelerin şeffaf bir şekilde ve açık ihale yöntemiyle alındığı belirtildi. Ancak Yalçın, bu iddiaları reddederek, "Bu işlerin hiçbir tanesi açık ihale değil. Hepsi adrese teslim." ifadelerini kullandı.

Yalçın CHP Belediye Meclis Üyesi olan ve aynı zamanda Grup Sözcülüğü görevini üstlenen Gül Eda Hür'ün yöneticiliğini yaptığı firmaya ihale vermenin etik ve ahlaki olmadığını da savunarak, duruma karşı çıktı.

YALÇIN'DAN SAVCI VE YAVAŞ'A ÇAĞRI

Yalçın, bu konunun üzerine gidilmesi gerektiğini ve hem savcıları hem de Mansur Yavaş'ı göreve davet etti. Ayrıca, CHP yöneticilerinin bu duruma müdahale etmesi gerektiğini belirterek, "Gerçekten samimiyseniz derhal bu konuyla ilgili işlem başlatın." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.