ATO Başkanı Baran: Yeni yüzyılda daha güçlü bir Ankara için çalışıyoruz

Ankara Ticaret Odası (ATO) bünyesinde, Başkent’in ekonomik, ticari ve sanayi kalkınmasına katkıda bulunacak görüşler oluşturmak ve mevcut çalışmaları izlemek üzere kurulan Yüksek İstişare Kurulu (YİK), ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran başkanlığında toplandı. Toplantıda konuşan ATO Başkanı Baran, Ankara’nın asırlık Cumhuriyet tecrübesine dikkat çekerek, “Yeni yüzyılda daha güçlü bir Ankara için çalışıyoruz.” dedi.

ATO Başkanı Baran: Yeni yüzyılda daha güçlü bir Ankara için çalışıyoruz
Yayınlanma:
Güncelleme:

ATO'da "2. Yüzyılda Ankara Vizyonu" gündemiyle gerçekleştirilen toplantıda, Ankara’nın gelişimine katkı sağlayacak önemli isimler bir araya geldi.

ATO Başkanı Gürsel Baran, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Ankara’nın asırlık Cumhuriyet tecrübesine dikkat çekerek, “Yeni yüzyılda daha güçlü bir Ankara için çalışıyoruz.” dedi.

02-yik-ato-toplanti.jpg

Baran, Ankara’nın binlerce yıllık geçmişinde birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, “İkinci yüzyıla başlamak, asırlık tecrübeyi geleceğe taşımak demektir. Ankara sadece bir başkent değil, aynı zamanda değişimin ve umudun merkezidir.” diye konuştu.

Ankara’nın ekonomik dönüşümüne de dikkat çeken Baran, Başkent’in ticaret ve sanayi alanında önemli bir gelişim gösterdiğini belirtti. Baran, Ankara’nın Türkiye ekonomisine İstanbul’dan sonra en çok katkı sağlayan il olduğunu belirtti.

E-TİCARET İVME KAZANDI

Ankara’nın e-ticarette de öncü olduğunu belirten Baran, “Pandemi öncesinde 6 bin olan e-ticaret işletme sayısı, 2023 yılı sonu itibarıyla 50 bini aştı. Bu alanda İstanbul’dan sonra ikinci sıradayız.” dedi.

ANKARA’NIN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Başkan Baran, Ankara’nın ulaşım, direkt uçuşlar, fuar ve kongre merkezi inşaatı, lojistik merkezi ihtiyacı, serbest bölge kurulması ve stadyum inşaatı gibi sorunlarını gündeme getirdi. Baran, ayrıca yeşil dönüşüm ve kentsel planlamanın önemine dikkat çekti.

04-yik-ato-toplanti.jpg

ATO Duatepe Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen Yüksek İstişare Kurulu toplantısına, TBMM 24. Dönem Başkanı Cemil Çiçek, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Berkay Gökçınar, ODTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lale Özgenel, ASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Eda Ersoy Tombakoğlu, OSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekinci, ATO 28. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi Nuh Acar, ATO E. Meclis Üyeleri Mustafa Kaya, Cemal Işık, Yunus Altun, Fatih Mert, ATO Üyesi iş insanları Mustafa Özbey ve Sertaç Köleli, Keçiören İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Yusuf Tekay, SAYOKAN Dünya Federasyonu ve Ankara Tekstil Ürünleri Sanayicileri Dernek Başkanı Yaşar Tanrıverdi ve TÜMSİAD Ankara Koordinatör Şube Başkanı İnan Yürek ile ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Temel Aktay ve Halil İbrahim Yılmaz, Meclis Başkan Yardımcısı Ali İhsan Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Ali Yılmaz, Ahmet Akça, Ali İhsan Güçlü, Ali Yıldız, Halil İlik, Nihat Uysallı, Yasin Özyolu ve Meclis Başkanlık Divan Katibi Ayşe Nilay Çelik’in katılımıyla gerçekleşti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.