ATO Meclis Salonu’nda ‘Portfolyo Günleri’nin 2'ncisi düzenlendi

Ankara Ticaret Odası tarafından organize edilen 'Portfolyo Günleri' programı başkentteki üniversitelerin reklam ve tasarım alanlarında eğitim gören portfolyolu öğrencileri ile sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

ATO Meclis Salonu’nda ‘Portfolyo Günleri’nin 2'ncisi düzenlendi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Bu yıl ikincisi düzenlenen 'Portfolyo Günleri', Ankara Ticaret Odası Meclis Salonunda yapıldı. Etkinliğe Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Ankara Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Deryal, Ankara Ticaret Odası Kreatif Endüstriler ve Markalaşma Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Reklam ve Görsel İletişim Faaliyetleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi Berat Kuzu, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

"HER ALANDA GÜÇLENEN BİR ÇALIŞMA KÜLTÜRÜ GEREKLİ"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Ankara Ticaret Odasında düzenlenen 'Portföy Günleri' toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Çam, Türkiye'nin büyük bir devlet olma hedefine zihinsel devrimler, fikri üstünlükler ve ekonomik başarılarla ulaşması gerektiğini vurgulayarak, 1 milyon asker gücü değil, her alanda güçlenen bir çalışma kültürüyle dünya rekabetinde üstünlük sağlanması gerektiğini ifade etti.

"MARKALAŞMA SÜRECİNE ODAKLANILMALI"

Bakan Yardımcısı Çam, Türkiye'nin 100 yılını tamamlayarak ayrılıkları bir kenara bırakmanın ve birlikte mücadele etme zamanının geldiğini belirtti. Özellikle sanayi, yazılım, tasarım, diplomasi, siyaset, ekonomi ve ticaret gibi alanlarda üstünlüğün sürdürülmesi için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

atotoplanti.jpg

Çam, Türkiye'nin son ihracat rekoru, hizmet sektöründeki başarılar ve turizm gelirlerindeki artışı önemsediğini ifade ederken gençlerin büyüyen ekonomiyi anlamalarının önemine dikkat çekti. Ayrıca Türk markalarının küresel rekabette başarılı olması için markalaşma sürecine odaklanılması gerektiğini belirtti.

"TÜRKÇENİN ETKİLİ KULLANIMI ÖNEMLİ"

Çam, Türkiye'nin dizi sektöründeki başarısını ve üniversitelerin sanayi işbirliği ve entelektüel kapasite artışına da vurgu yaparak Türkçenin etkili kullanımının yanı sıra kültürel zenginliklerin, film festivallerinin, müzelerin ve turizmin önemini vurguladı.

Toplantının sonunda Çam, Türkiye'nin ekonomik gücünün artmasına ve markalaşma sürecinin başarılı olmasına katkı sağlamak için yapılan çalışmaları takdirle karşıladığını ifade etti

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.