Avrupa Miras Günleri'nin 41'incisi Çankaya'da düzenlendi

Çankaya Belediyesi, 21-22 Eylül tarihleri arasında bu yıl 41'incisi düzenlenen Avrupa Miras Günleri etkinliklerine ev sahipliği yaparak Başkentlilere kültür dolu bir hafta sonu yaşattı.

Avrupa Miras Günleri'nin 41'incisi Çankaya'da düzenlendi
Yayınlanma:

Etkinlik, Avrupa Ulusal Kültür Enstitüleri Ağı (EUNIC) önderliğinde, Institut Français Türkiye’nin Ankara Şubesi koordinatörlüğünde düzenlendi. Program kapsamında, 8 müze, 5 kültür rotası, 5 sergi, 3 konser ve 8 Avrupa büyükelçiliği gibi 34 farklı mekan ziyaretçilere açıldı. Tüm ziyaretler, uzman rehberler eşliğinde gerçekleştirildi ve katılımcılara unutulmaz bir kültürel deneyim sunuldu.

2024-09-21-kultur-abidin-pasa-kosku-avrupa-miras-gunleri-4.jpg

ABİDİN PAŞA KÖŞKÜ MİLLİ MÜCADELE MÜZESİ ZİYARETE AÇILDI

Çankaya Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte bu yıl, rotalardan biri de Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi oldu. Tarihi köşk, 21-22 Eylül tarihlerinde kapılarını Başkentlilere açarak, Kurtuluş Savaşı dönemine ait önemli anıları yeniden canlandırdı. Ziyaretçiler, köşkte uzman rehberler eşliğinde Milli Mücadele'nin kritik dönemlerine tanıklık etti.

2024-09-22-kultur-mural-calismasi-6.jpg

Ayrıca Almanya, Avusturya, İtalya, Fransa, Macaristan, Hollanda, Polonya ve İsviçre büyükelçilikleri de ziyarete açılarak etkinliğe ayrı bir uluslararası boyut kazandırdı. Katılımcılar, rehberler eşliğinde bu büyükelçiliklerin tarihi binalarını da gezme fırsatı buldu.

2024-09-21-kultur-abidin-pasa-kosku-avrupa-miras-gunleri-7.jpg

Etkinliğin dikkat çeken bir diğer bölümü ise Kennedy Caddesi’ndeki sanat rotası oldu. Institut Français Türkiye iş birliğiyle gerçekleştirilen bu etkinlikte, ünlü Fransız sanatçı Julien de Casabianca, Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde yer alan "Genç Kız Portresi" eserini Kennedy Cad. No:22’deki Bahar Apartmanı’nın duvarına taşıyarak Ankara sokaklarını sanatla buluşturdu. Sanatçının bu yaratıcı dokunuşu, Çankaya’da tarihi ve sanatı bir araya getiren unutulmaz bir deneyim sundu.

2024-09-21-kultur-abidin-pasa-kosku-avrupa-miras-gunleri-36.jpg

Etkinlik boyunca ayrıca, Resim ve Heykel Müzesi, Erimtan Müzesi, Cin Ali Müzesi, Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi, Ziraat Bankası Müzesi ve Olgunlaşma Enstitüsü de ziyaretçilerini ağırladı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.