Ayakkabıcılar uyarıyor: Piyasada çok fazla imitasyon ayakkabı var!

Ayakkabı sektöründe 40 yıldır çalışan Aydın Artuç, piyasada çok fazla ayakkabının bulunduğunu ancak kaliteli bir ayakkabıda dikkat edilmesi gereken özellikleri anadolugazete.com.tr'ye anlattı.

Ayakkabıcılar uyarıyor: Piyasada çok fazla imitasyon ayakkabı var!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Kazım Karabekir Caddesi’nde 1985 yılında kurulan Ortaklar İşhanı’nda 40 yılı aşkın süredir ayakkabı sektöründe çalışan Aydın Artuç, hem ayakkabı sektörünü hem de kaliteli bir ayakkabıda olması gereken özellikleri anlattı.

whatsapp-image-2023-10-17-at-11-25-05-1.jpg

Ayakkabı sektöründe yaklaşık 40 yıldır çalışan Aydın Artuç, yaptığı açıklamada, mesleğe çırak olarak başladığını belirterek, “Küçük yaşlarda mesleğe adım attık ve bugünlere geldik. Yaklaşık 25 yıl ayakkabı imalatında çalıştım. Aynı zamanda Ankara’nın en eski imalatçılarından biriyiz. Şu anda perakende satış yapıyoruz. Başkentlilere yıllardır kaliteli ürünler sunmaya çalışıyoruz.” dedi.

whatsapp-image-2023-10-17-at-11-24-52-1.jpg

“KALİTELİ AYAKKABI İÇİ-DIŞI DERİ OLMALI”

Artuç, piyasada çok fazla ayakkabının bulunduğunu ancak kaliteli bir ayakkabıda olması gereken özellikleri şu sözlerle anlattı:

İyi bir ayakkabının içi-dışı tamamen deri olmalı. Ayakkabının alt kısmı da kösele (deri) olduğu zaman bu ayakkabı kalitelidir. Ayakkabının hem içi hem de dışı deri olduğu için bu ayakkabı çok sağlıklıdır, kalitelidir. Deri, doğal bir malzeme olduğu için nefes alır. Böylece yürüyüş sırasında hava deri malzemenin içine geçerek ayakların rahat etmesini sağlar. Ayakların içinde sürekli hava akımının olması ter ve koku oluşumunu önler. İmitasyon ayakkabı giydiğiniz zaman ayakta bir takım sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Deri ayakkabı öyle değil ayak sağlığına olumlu etkileri bulunuyor."

whatsapp-image-2023-10-17-at-11-25-04-1.jpg

Artuç, deri ayakkabıyı vatandaşların her mağazada ya da firmada bulabileceğini de sözlerine ekledi.

KALİTELİ AYAKKABI PAHALI!

Ankara’da vatandaşların bütçesine uygun ayakkabıyı her yerde bulabileceğini belirten Artuç, sadece kaliteli ayakkabının her zaman fiyatının daha yüksek olduğunu söyledi.

Artuç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Piyasada her bütçeye uygun ayakkabı var. Ancak piyasada çok sıradan vasat ayakkabılar da var. Ancak şu an vatandaş bütçesine göre hareket ediyor. İyi ayakkabı yine pahalı, ucuz değil. Kaliteli ayakkabı her zaman pahalıdır. Mağazalarda kaliteli ayakkabılar 5-6 bin TL. Kaliteli ayakkabı giymek isteyen bedelini ödemek zorunda. Piyasada bulunan 500 lira olan ayakkabılar çok iyi ayakkabılar değil. Ancak asgari ücretle çalışan vatandaş 2 bin liraya nasıl ayakkabı alsın? Alamaz. Mecburen kendi bütçesine uygun yerlerden alışveriş yapmak zorunda.”

whatsapp-image-2023-10-17-at-11-25-05.jpg

"TİCARET YAPMAKTA ZORLANIYORUZ"

Artuç, iş potansiyelinin geçtiğimiz yıllara göre düştüğünü, ayakkabı fiyatlarının arttığını kaydederek, şunları söyledi:

Geçen sene 500 liraya ayakkabı alıyorduk. Şu an fiyatlar 3 kat arttı. Vatandaşlar ayakkabının fiyatını görünce bize sitem ediyor ama bizim de yapabileceğimiz bir şey yok. Vatandaşın da alım gücü düşük. Ticaret yaparken zorlanıyoruz. Bizimde kâr marjlarımız çok düşük. Yani ayakta kalmak için mücadele veriyoruz."

whatsapp-image-2023-10-17-at-11-25-04-3.jpg

Mevsim geçişlerinde deri ayakkabının tercih edilmesi gerektiğini aktaran Artuç, vatandaşları uyararak, “Mevsim geçişlerinde süet ayakkabıyı çok fazla tercih etmiyoruz. Süet ayakkabı ıslak zemine geldiği zaman bozulur. Daha çok mevsim geçişlerinde deri ayakkabı kullanılması taraftarıyız.” dedi.

whatsapp-image-2023-10-17-at-11-25-04.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.