Aynur Çınar’ın muhtarlık yolculuğu: Mahalle sakinlerinden büyük destek

Aynur Çınar, Yenibatı Mahallesi'nde muhtarlığa nasıl aday olduğu ve bu süreçte yaşadıklarını anadolugazete.com.tr’ye anlattı.

Aynur Çınar’ın muhtarlık yolculuğu: Mahalle sakinlerinden büyük destek
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Yenibatı Mahallesi Muhtarı Aynur Çınar, başlangıçta muhtar olma fikrine sıcak bakmadığını belirterek mahalle sakinlerinin yoğun talebi ve desteği üzerine "Neden olmasın?" diyerek adaylık kararı aldığını söyledi. Ankara Kent Konseyi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarındaki deneyimlerinin mahalleye katkı sunabileceğini düşünerek bu adımı atan Çınar, Batıkent bölgesindeki sorunlara ve güzelliklere hâkim olduğunu, bu tecrübeleriyle mahalle için çözüm üretmeye alışkın olduğunu dile getirdi.

YEŞİL ALAN PROJELERİ VE ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ ARAZİLERİ ÜZERİNE ÇALIŞMALAR

Muhtarlık döneminden önce gerçekleştirdiği projelere değinen Aynur Çınar, özellikle Atatürk Orman Çiftliği arazilerine yönelik projelere dikkat çekti. Bilkent Üniversitesi ile yürütülen ortak çalışmalar sonucunda peyzaj projeleri geliştirildiğini belirten Çınar, “Bu mahalle için en büyük hayalim, daha fazla yeşil alan yaratmak ve mevcut alanları korumaktı. Bilkent Üniversitesi ile iş birliği yaparak çeşitli peyzaj projeleri geliştirdik ama maalesef bazı projeler hayata geçirilemedi” ifadelerini kullandı. Yine de bu süreçte belediye ve üniversite ile ortak çalışmalara katıldığını ve bu çalışmaların bazı park projelerine katkı sunduğunu belirtti. Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait bazı arazilerin de parka dönüştürüldüğünü dile getirdi.

ZORLU SEÇİM SÜRECİ: MAHALLE HALKININ BÜYÜK DESTEĞİ

Aynur Çınar, seçim sürecinin zorluklarına rağmen mahalle halkının kendisine verdiği desteği anlattı: “Geçen seçimde 1000 oy farkla kaybettim ama bu bana pes etmek yerine daha da güç verdi. Bu kez mahalle halkı bana daha çok inandı ve büyük bir destek sağladı.” Seçim kampanyası sırasında İstanbul Yolu bölgesinde önceki seçimlerde yeterince oy alamadığını belirten Çınar, “Bu sefer, tanıdıklarım ve mahalle sakinleri sayesinde o bölgede de güçlü bir destek topladık” diye ekledi.

Kendisini tanımayan insanların bile onun için çalıştığını öğrenmekten memnun olduğunu ifade etti. Adaylık sürecinde tanımadığı birçok insanın kendisi için çalıştığını ve bu durumun onu oldukça duygulandırdığını söyledi.

SAHADA AKTİF BİR ÇALIŞMA VE EKİPLE DAYANIŞMA

Kampanya sürecinde sahada aktif çalışmayı tercih eden Aynur Çınar, “Ekibimle elbette iş birliği yaptım ama çoğunlukla sahada birebir kendim olmayı seçtim. Mahalle sakinleriyle doğrudan iletişim kurmak benim için en etkili yöntemdi” dedi.

SEÇİM SÜRECİNDEKİ SAYGILI TAVRI VE KADIN ADAYLARA TAVSİYELER

Aynur Çınar, kadın muhtar adaylarına tavsiyelerde bulunurken, seçim sürecinde kimseyi rakip olarak görmemelerini, diğer adayları rencide etmeden kendi yapacaklarını anlatmalarını önerdi. Kendisi de seçim kampanyasında bu ilkeyi benimsediğini ve hiçbir rakibini kötülemediğini belirtti. Çınar, mahalle halkına samimiyetini hissettirdiğini ve kendisine duyulan güvenin de bu süreçte en büyük avantajı olduğunu dile getirdi.

Aynur Çınar, diğer adaylarla olan ilişkisine dair şu sözleri sarf etti: “Seçim sürecinde kimseyi rakip olarak görmedim. Afişlerimin yırtıldığını gördüğümde bile olgun bir şekilde karşıladım. Bu tarz olaylara bulaşmadan, mahalleme ve kendime yakışır bir kampanya yürüttüm.”

Kadın muhtar adaylarına da şu tavsiyeyi verdi: “Kampanyalarınızda her zaman rakiplerinize saygı duyun. Eleştirileri dikkate alın ama samimi ve dürüst olun. İnsanlar sizin samimiyetinizi hissettiğinde size güven duyar.”

MAHALLEYE ULAŞILABİLİR BİR MUHTAR OLMA SÖZÜ

Mahalle sorunlarını çözme konusunda kararlılığını ifade eden Aynur Çınar, “Her zaman ulaşılabilir bir muhtar olmayı tavsiye ediyorum. Mahalle halkının taleplerini yetkililere iletmek ve sonuç alıncaya kadar takip etmek benim öncelikli görevim olacak, kadın adayların da olmalı” dedi.

Aynur Çınar, muhtarlık sürecinde ulaşılabilir olmanın en büyük vaatlerinden biri olduğunu ve halkın taleplerini yetkililere iletip sonuç alıncaya kadar ısrarcı olacağını sözlerine ekledi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.