Ayrancı Pazar Yeri’nde kadınların el emeği ve yetenekleri bir araya geldi

Çankaya Belediyesi, kadın emeğini görünür kılmak ve ekonomik olarak güçlenmelerini sağlamak amacıyla ‘Kadın Emeği Pazarı’nı hayata geçirdi. Her hafta perşembe günü Ayrancı Pazar Yeri’nde kurulan pazarda, kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini Başkentlilerle buluşturuyor.

Ayrancı Pazar Yeri’nde kadınların el emeği ve yetenekleri bir araya geldi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER:BÜŞRA SAĞLAM

Çankaya Belediyesi, kadınların sosyal hayata ve istihdama karşı eşit katılımını sağlamak amacıyla projeler üretmeye devam ediyor. 19 Eylül’de açılışı yapılan pazarda kadınlar, çantadan deri ürünlerine, takıdan oyuncaklara, heykelden tabloya kadar çeşitli el emeği ürünlerini Ayrancı Pazar Yeri’nde stant açarak satış yapma imkânı buluyor.

hatice.jpg

“PİYASAYA GÖRE UYGUNUZ”

Kadın Emeği Pazar’ında stant kuran Hatice Yartaşı, “İlk defa stant açtım. Bebek hırkaları, yelek, patik ve boyunluklar üzerine daha çok çalışıyorum. Bu pazarda her şeyi bulabilirsiniz. Oyuncaklardan çantalara varana kadar her ürünümüz mevcuttur. Bizleri yalnız bırakmayıp destek olursanız çok seviniriz. El emeği olmasına rağmen piyasaya göre uygunuz. Her perşembe günü Ayrancı Pazar’ındayız.” dedi.

aysu.jpg

Boncuklardan çanta yapan Ayşe Yiğit, “Boncuktan takı, çanta her şey yapıyorum. Fiyatları 500 ila bin TL arasında değişiyor. 19 Eylül’de başlayan Kadın Emeği Pazarı, geçen haftaya göre bu hafta daha yoğun.” ifadelerini kullandı.

nesrin.jpg

ÇOCUKLAR İÇİN SAĞLIKLI VE ORGANİK ÜRÜNLER BURADA MEVCUT

Usta Öğretici Nesrin Ercivan ise şunları söyledi: Bizler çocuklara yönelik toka, çanta, anahtarlık ve organik oyuncaklar yapıyoruz. Yüzde 100 koton ipler ile boncuk elyaf kullanıyoruz. Tamamıyla çocukların sağlığını düşündüğümüz için. Emeğine göre fiyatlar değişiklik gösteriyor. Ayrıca Çankaya Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz.”

Kadın Emeği Pazarı, Ayrancı Kapalı Pazar yerinde her hafta Perşembe günü 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.